Enes Kara cemaat yurdunda hayattan nasıl koparıldığını anlatıp canına kıydı

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 12:18 am - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 6:46 pm

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı  hayatına son verdi.

Sosyal medyada paylaştığı bir videoda Enes Kara cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı hayatına son verdiğini ifade ediyor.

Kara’ya ait olduğu ileri sürülen notta, “Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum. Bulunduğum cemaat yurdunda namaz kılma ve cemaatin dersine katılmak zorunlu, verdikleri kitapları okumak zorunlu, kendim müslüman değilim, ailem bilmiyor, buradan ayrılmak istediğimi söylediğimde hayır cevabını aldım” ifadeleri yer aldı.

Maddi sıkıntılar yaşayan iki çocuk babası apronda canına kıydı

ÖĞRENCİLER PAYLAŞTI

Olay ile ilgili Tıp Öğrencileri Kolu’ndan da açıklama geldi. Açıklamada, “Geleceğimizi elimizden almanızı istemiyoruz; yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.
#fütıpölüyor” denildi.

HDP’Lİ KAYA’DAN TEPKİ
HDP’li Hüda Kaya ise “Bu genç intihar etmedi, katledildi. Faillerin kimler olduğunu biliyoruz. Ey karanlıklar içinde ufacık bir ışık arayıp bulamayan gençler!” İfadelerini kullandı.

KAAN SEKBAN: ZORBALIKTIR FAŞİSTLİKTİR

Gencecik pırıl pırıl beyinleri isteği ve iradesi dışında cemaat yurtlarına mahkum eden herkesi Allah kahretsin; dinde zorlama yoktur, din -inanıyorsa- Allah’la kul arasındadır. Bunun dışındaki tüm zorlamalar yobazlıktır, faşistliktir.

“GENÇLERİN AHI SARAYI YIKAR”

Yazık çok yazık. Aslan gibi delikanlı. Bu gençlerin kardeşlerimizin ahı sarayı yıkar. Yurt yapmayıp üç kuruşluk çıkarları için bu gençleri yakanlar bilin bu çürük düzeninizi değiştireceğiz. İktidarımızda her genç devlet yurdunda kalacak. Özgür olacak.