İddia: Bakan Koca bırakıyor, işte yerine gelecek isim

Yayın tarihi: 29 Haziran 2024 Cumartesi 1:30 am - Güncelleme: 29 Haziran 2024 Cumartesi 1:30 am

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın istifa ettiğine dair iddialar sürüyor. Gazeteci Murat Ağırel, bakanlığı kaynaklarına dayandırarak Koca’nın ‘yerine gelecek ismi’ açıkladı.

Gazeteci Murat Ağırel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevini bıraktığını öne sürerek yerine gelecek olan bakanın Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci olacağını kaynaklarıyla doğruladığını belirtti.

Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Sağlık Bakanı görevden ayrıldı. Kaynaklarımdan öğrendiğime göre Bakan olarak Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin atanacağı konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci

‘ERDOĞAN ‘SENİ GÖREVDEN ALACAĞIM’ DEDİ’

Habertürk yazarı Bülent Aydemir de Bakan Koca’nın istifasını sunarak Bakanlık’taki kişisel eşyalarını topladığını iddia etti.

Bakan Koca’ya AKP’nin Kızılcahamam kampında çok yüklenildiğini, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Koca’ya, “Seni görevden alacağım” dediği ve Koca’nın da bunun üzerine istifasını sunduğu öne süren Aydemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

”Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç saat önce bütün kişisel eşyalarını toplayıp Bakanlık’taki makamından ayrıldı. Cumhurbaşkanı, Koca’nın ayrılığını da içeren 4 bakan değişikliğini pazar günü kamp bitiminde yapabilir. Bu iki gün Resmi Gazete’yi takip etmenizi öneririm…”

‘EŞYALARINI TOPLAMADI’

T24’e konuşan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise şunları kaydetti: “Bakan Bey, aylardır mutad olduğu üzere bu cuma günü de Merkezi Hasta Randevu Sistemi (MHRS) programı için İstanbul’daydı. ‘Eşyalarını topladığı’ iddiası doğru değil. Sayın Bakan da herhangi bir açıklama yapmadı. Bakan Bey’in perşembe günü görüştüğü Sayın Cumhurbaşkanı’nın bir kararı var ise onu bilmiyoruz.”

RESMİ GAZETE’DE ATAMA YOK

İddialar sonrası gözlerin çevrildiği Resmî Gazete’de bu yönde bir atama yer almadı.

İSTİFA İDDİASINI YALANLAMAMIŞTI

Öte yandan dün İsmail Saymaz’a konuşan Bakan Koca ile “Affınızı istemişsiniz, doğru mu?” sorusuna “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” diye yanıt vermişti.

Fahrettin Koca’dan istifa sorusuna yanıt

Kaynak: HABER MERKEZİ