İddia! Ali Yerlikaya’dan Yılmaz Tunç’a ‘Dilan Polat’ telefonu

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 9:30 am

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alınmadan önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a telefon açtığı iddia edildi.

Haklarında çıkan kara para aklama iddialarının ardından Dilan Polat ve Engin Polat 1 Kasım’da gözaltına alındı. Adliyedeki işlemleri tamamlanan çift daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın o tarihten bu yana cezaevinde olan çiftin gözaltı süreci başlamadan önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a telefon açarak olay hakkında konuştuğu iddia edildi.

‘GÖZALTI SÜRECİ BU TELEFONLA BAŞLADI’

10Haber’den Hazar Dost’a konuşan kaynaklara göre, Polat çiftinin gözaltı süreci İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a telefonuyla başladı.

Kaynaklara göre uzayan süreç ve çift hakkında gözaltı kararı verilmemesi hakkında İstanbul Emniyet’inden üst düzey müdürler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bilgi verdi.

Yerlikaya durumu öğreneceğini söyleyerek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile konuştu. Polat çifti Yerlikaya ve Tunç arasındaki görüşmenin ardından gözaltına alındı.

MASAK’ın hazırladığı 4 Ekim tarihli ön raporda Polatlar’ın şirketlerindeki belirsiz hesap hareketleri tespit edilmiş ve “İnternet mecralarındaki satışların gerçekliği, ilişkili kurumlar adına alınan POS’lar üzerinden başta kredi kartı dolandırıcılığı, yasa dışı bahis şüphelerin bulunması nedeniyle, söz konusu şüphelerin izalesinin ilgili banka ve ödeme kuruluşlarından alınan verilerin incelenmesi ile mümkün olabileceği; ileri inceleme sonuçlarının ayrıca ele alınması gerektiği” belirtilmişti.

Adalet Bakanı Tunç 3 Kasım’da yaptığı açıklamada “Bu kişilere ve şirketlerine ait şüpheli işlemler tek tek tespit edildi. Adli kontrol ve gözaltı işlemleri yapıldı” demişti.

Kaynak: TELE1