İçki davetini reddeden akrabasını öldürdü

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 4:46 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 4:46 pm

Ankara’da Salih Boyu isimli bir kişi, akrabası Mehmet Kıranşal’ı içki içme teklifini geri çevirdiği için çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü.

Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Mutlu Mahallesi’nde 19 Temmuz’da akşam saatlerinde Salih Boyu, Faik Kölge ve eşi Zekiye Kölge Mehmet Karanşal’ı evine gidip içki içmeye davet etti. Evin önüne inen Kıranşal, teklifi geri çevirdi. Kıranşal, Salih Boyu ve Faik Kölge’nin evin önünden ayrılmaması üzerine elinde sopayla geri dönüp gitmelerini isteyince tartışma çıktı.

Kavgaya dönen olayda Salih Boyu, Mehmet Kıranşal’ı bıçaklayıp kaçtı. Mehmet Kıranşal, kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Olayın ardından kaçan şüpheli Salih Boyu, Mamak Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Salih Boyu, emniyetteki ifadesinde, “Gün içerisinde alkol aldık. Daha sonra Mehmet’in evinin önünde sohbet ederken uzaktan akrabam olan Mehmet yanımıza geldi. Şakalaşmadan dolayı kavga çıktı. Mehmet bize sallama ile saldırdı. Kendimi korumak için cebinden çıkardığım bıçak ile karşılık verdim. Bıçağı olay yerinden kaçarken attım” dedi.

Salih Boyu, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

Klima ve vantilatör satışlarında patlama

Kırılan ağaç yoldan geçen çocuğun üstüne düştü