İçişleri’ne Solmaztürk’ten ‘kayıp silah’ yanıtı: Bu işe el atılmalı

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2021 Salı 10:51 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2021 Salı 11:01 pm

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk  ’20 tugayı donatacak 100 binden fazla silah kayıp’ iddiası hakkında İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın “Devlet ciddiyeti içinde böyle bir şey olamaz” sözlerine, “Hangi devlet ciddiyetinden bahsediyorsunuz siz?” sorusunu yöneltti.

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, TELE1 ekranlarında Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programında ’20 tugayı donatacak 100 binden fazla silah kayıp’ iddialarına ilişkin yapılan İçişleri Bakanlığı açıklamasını değerlendirdi.

Uğur Dündar TELE1’de açıkladı: Türkiye’nin bir numaralı milli güvenlik sorunudur!

Çataklı’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Devlet ciddiyeti içerisinde böyle bir eksikliğin olamayacağı, elbette ki izaha muhtaç değildir” sözlerine yanıt veren Solmaztürk , “Hangi devlet ciddiyetinden bahsediyorsunuz siz? Gri pasaportlarla insan kaçakçılığı yapıldı. Siz uyuyor muydunuz? Ne işlem yaptınız? Kimin hakkında suç duyurusunda bulundunuz? Kimleri açığa aldınız?” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı: Jandarma ve emniyetteki kayıp silah sayısı 24

“ÇOK CİDDİ BİR RİSK VE TEHDİT İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Solmaztürk, yapılan açıklamanın gayriresmi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Twitter mesajlarıyla değil, çıkıp Meclis’te açıklayın. Ya da koysun sitesine ayrıntılı bir açıklama biz de bakalım. Biz de ‘Olmayacak bir kepazelik olmuş ama İçişleri Bakanlığı üstüne düşeni yapmış’ diyelim. E bunlar yok. Onun için bunların hepsi lafügüzaftır. Çok ciddi bir risk ve tehdit ile karşı karşıyayız. Biz silahları görüyoruz, silahlar konuşuluyor. Bu silahlarla ilgili mühimmat kesinlikle vardır. Bu silahı kullanan kişiler vardır, teşkilat vardır. Bu silahlar, mühimmatlar, teşkilat varsa mutlaka bunların bir amacı, hedefi, kafalarında bir plan vardır. Bunları domuz avına çıkmak için ellerinde tutmuyorlar.”

15 Temmuz’da dönemin AKP İstanbul İl Başkanı olan Temurci’den ‘silahlandırma’ açıklaması: Savcılarımıza yalvarıyorum

SOLMAZTÜRK’TEN MECLİS ÇAĞRISI

Solmaztürk, “Biz bu işi çözemeyiz” diyerek, Meclis’e çağrıda bulundu ve şunları söyledi:

“Beyhude konuşuyoruz biz, bunları zaten ciddiye alacak olsalar böyle açıklamalar yapmazlar. Bizim hitabımız kamuoyuna, kamuoyu üzerinden milletvekillerine ve Meclis’e. Meclis’in bu işe el atması lazım. Biz bu işi çözemeyiz. Ben tabii askeri geçmişime dayanarak yorum yapıyorum, yorumum da kamuoyuna yansıyan bilgiler ışındadır.”