İçişleri Bakanlığı’ndan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu açıklaması

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 8:13 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 8:22 pm

İçişleri Bakanlığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “YSK’da olmayan bizde var” sözleri hakkında açıklama yaptı. Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden “Kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır” paylaşımı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması sosyal medya hesabından, “CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun; YSK’da olmayan ancak kendilerinde bulunduğunu iddia ettiği bilgileri nasıl temin ettiğini açıklaması gerekmektedir.

Aksi takdirde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinden ötürü Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır.” notuyla paylaşıldı.

Açıklamada ise “Sayın Kılıçdaroğlu’na buradan çağrıda bulunuyoruz!” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“1- YSK’nın elinde olmayan ancak sizin elinizde bulunduğunu söylediğiniz bilgiler hangi ise kurumları hedef göstermek, şaibe oluşturmak ve zan altında bırakmak yerine bu bilgilerin kaynağının neresi olduğunu kamuoyuna açıklayınız.

2- Eğer bahsettiğiniz konu, YSK’nin her yıl siyasi partilere verdiği bilgilerin partilerce tasnifi ise kamuoyunu yanılttığınız ve kurumları töhmet altında bıraktığınız için hemen özür dileyiniz.

3- Yukarıda belirtilen hususların açıklanmaması halinde, kişisel verilerin mevzuata aykırı temin edilmesinin adli bir vaka olmasının yanı sıra vatandaşlarımızın açıkça “fişlenmesi” anlamına da geldiğinden Bakanlığımızca suç duyurusunda bulunulacaktır.”