İçişleri Bakanlığı’ndan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 3:42 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 3:51 pm

İçişleri Bakanlığı, vali ve kaymakamlara yönelik “militan” ifadesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, partisinin grup toplantısında vali ve kaymakamlara yönelik “militan” ifadesi kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “kamu görevlisine karşı hakaret” suçunu işlediği iddia edildi.

Öte yandan birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği’nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Soylu’dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

NE OLMUŞTU?

Eski CHP Milletvekili Berkan Şimşek’in Habertürk’te katıldığı canlı yayında dile getirdiği, “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz” sözleri tartışma yaratmış, İçişleri Bakanlığı Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, “Bizim milletvekili arkadaşımız bir açıklama yapıyor. ‘Vali militan yargıçlar militan alınan kararları görüyoruz’ diyor. Vay sen misin militan diyen. İşte sana militan. Dünya kadar militan var. Tekirdağ’da çocukların karnesini dağıtan kim? AK Parti İl Başkanı. Veren kim? MEB Müdürü. Al sana militan. İçişleri Bakanlığı bir yazı yazıyor bütün valiliklere, hepiniz dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız” diyerek tepki göstermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bunun üstüne Kılıçdaroğlu hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını duyurmuştu.

CHP’li Berhan Şimşek’ten ‘militan’ sözleriyle ilgili yeni açıklama

ERDOĞAN ‘DAVA’ TALİMATI VERMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’na dava açmaları için tüm valilere, kaymakamlara, hakimlere, savcılara, diplomatlara ve askeri personele çağrı yapmıştı. Erdoğan, “Bu devletin hiçbir memuru, bu ülkenin hiçbir evladı CHP’nin hastalıklı zihniyetinin şamar oğlanı değildir. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkenin yargısı var. Kendilerine ‘militan’ diye hakaret eden bu zata, bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: Bizi güya saraylarda sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı…