İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Vergi borcu yapılandırmasında kısıtlama muafiyeti

Yayın tarihi: 1 Mart 2021 Pazartesi 6:26 pm - Güncelleme: 1 Mart 2021 Pazartesi 6:26 pm

Vergi borçlarında yeniden yapılandırma için vergi daireleri bugün, 00.00’a kadar açık kalacak. Saat 21.00’de başlayacak kısıtlamadan, ödeme yapacak vatandaşlar ve vergi dairesi çalışanları muaf tutulacak. 

İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, yapılandırma kapsamındaki borçların son ödeme süresinin 24.00’e uzatılması nedeniyle kısıtlama saatinin de bugün 24.00’e uzatılmasına karar verildiği bildirildi. Kısıtlamadan yalnızca vergi dairesinde işlemi olanlar muaf olacak.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yapılandırma kapsamındaki borçların son ödeme süresi bugün saat 24.00’te sona ereceğinden, ödeme yapmak üzere vergi daireleri ile diğer kamu idarelerine gidecek vatandaşlarımız ile ödemelerin yapılması için açık bulundurulacak vergi dairelerinde ve kamu idarelerinde görevli personel, bugün 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından gece saat 24.00’e kadar muaf tutulacaktır.”

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ise “Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası şubeleri de saat 00.00’a kadar tahsilat yapmak üzere açık bulunacaktır” açıklaması geldi.