İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan üstü kapalı ‘Soylu’ dönemi eleştirisi: 120 günde bu noktaya geldik

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 11:56 am - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 2:34 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, üstü kapalı bir şekilde Süleyman Soylu’nun bakanlık dönemini eleştirdi. Kaçak göçmenlerle mücadeleyle ilgili konuşan Yerlikaya, “Organizatörler ‘Türkiye’de artık sıkı denetim var, gitmeyin’ diyorlar. 120 günde bu noktaya geldik. Algı çok önemli. Düzensiz göçle mücadeleye ara vermemek lazım” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında bakanlığın 120 günlük çalışmasının verilerini paylaştı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yerlikaya; terör, uyuşturucu, siber, KOM, asayiş, AFAD ve göçmen kaçakçılığı ile ilgili operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Yerlikaya’nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Bölücü terör örgütü, 1 Ekim’de bakanlığımızın önünde terör eylemi girişiminde bulundu. Saldırı girişimi her iki teröristin de ölümüyle son buldu. Maalesef veteriner teknisyeni Mikail Bozdoğan kardeşimiz şehit edildi. Emniyet girişinde bulunan 6 kardeşimiz bu terör eylemine izin vermedi.

*1 Ekim saldırı girişimi terör örgütünün can çekişmesiydi. Saldırı ardından başlattığımız ‘Kahramanlar‘ operasyonlarıyla ülkemizin dört bir yanında mücadelemizi sürdürdüğümüzü gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.

*Bakanlığımıza yönelik saldırıda her iki teröristin de Suriye’den geldiğini tespit ettikten sonra Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı ve enerji tesisleri bombalandı. Hainler bedelini ödeyecekler.

‘Kahramanlar Operasyonu’nun ardından bireysel silahlanma yeniden gündemde!

“38 MAFYA TİPİ ÇETE ÇÖKERTİLDİ”

*Çetelerin çetelesini tutuyoruz. Organize suç örgütlerinden sokak çetelerine kadar ‘kafes’ operasyonları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. 120 günde 378 operasyonda 2874 şüpheli gözaltına alındı 702’si tutuklandı. 38 mafya tipi çete çökertildi. Türkiye Yüzyılı’nda uyuşturucuyu küresel felaket olarak görüyoruz. Temel hedefimiz Türkiye’nin uyuşturucu için yasaklı bölge olarak görüyoruz. Terörle eşdeğer buluyoruz. Uyuşturucu rotalarının rotasının değişmesi için mücadele ortaya koyarken topluma dönük bilinçlendirme faaliyetlerini artırıyoruz. Uyuşturucuya göz açtırmayacağız. Gölge gibi takipteyiz. Hepsinin bir bir tepelerine çöküp nefeslerini kesip adalete teslim edeceğiz.

Yunanistan’daki kanlı infaz sonrası Barış Boyun çetesinin ‘intikam timine’ operasyon!

ÜSTÜ KAPALI SOYLU ELEŞTİRİSİ: 120 GÜNDE BU NOKTAYA GELDİK

*Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 274 bin. İkamet izinli yabancı sayısı 1 milyon 150 bin. 281.177 uluslararası koruma altındaki yabancı bulunuyor. 4 milyon 711 bin düzenli göçmen var. 2937 operasyonda 3975 göçmen kaçakçısı yakalandı 1225’i tutuklandı. 112 bin 404 düzensiz göçmen yakalandı. Bunlardan 48.339’u ülkelerine gönderildi. İstanbul’da 304 operasyon yapıldı. Yakalanacağını anlayan ikamet süresi biten 120 bin 531 yabancı ülkemizden ayrıldı. Hudut birliklerimizin başarılı çalışmaları ile 120 günde 80.946 göçmenin sınırdan girişi engellendi. İstanbul’da bugüne kadar düzensiz göçmenlere yönelik 304 operasyonlarda 94 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda 42257 göçmen yakalandı şimdiye kadar. 4 milyon 711 bin 622 düzenli göçmen bulunuyor. Pilot şehir olan İstanbul’da 20 mobil göç noktasını çektik ve bunların yerine araç verdik. Ankara İzmir, Bursa ve Adana’da olmak üzere toplamda 50 mobil araç bulunuyor. Bu çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası arayışına girdi. Organizatörler “Türkiye’de artık sıkı denetim var, gitmeyin” diyorlar. 120 günde bu noktaya gelindi. Algı çok önemli. Düzensiz göçle mücadeleye ara vermemek lazım. Eğer sahada bu şekilde basarsanız, hudutlarınızdan geri gönderilenler ‘gelmeyin’ diyorlar.

Süleyman Soylu, Ali Yerlikaya için ‘FETÖ dosyası’ hazırlattı iddiası

SOYLU DÖNEMİNDE KAÇAK GÖÇMENLER GÜNDEMDEYDİ

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde sınırdan kaçak girişlerle ilgili sosyal medyada çok sayıda görüntü paylaşılmıştı. Sık sık gündeme gelen görüntülerde, kaçak göçmenlerin toplu bir şekilde Türkiye sınırlarına giriş yaptığı görülmüştü. Kaçak göç organizatörlerinin aracılığıyla Türkiye’ye gelen kaçak göçmenlerin büyükşehirlerin merkezi noktalarında dahi kamyon kasalarından şehre karıştığı görüntüler büyük tepki toplamıştı.

MİT ve Emniyet’te 18 ilde operasyon! 90 gözaltı