İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 6 yaşındaki çocukların eline silah vererek…

Yayın tarihi: 11 Mart 2019 Pazartesi 11:02 pm - Güncelleme: 11 Mart 2019 Pazartesi 11:03 pm
Aydın’ın Söke ilçesinde, yerel seçim için destek isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “31 Mart akşamı ‘Cumhur İttifakı’nda zaafiyet olursa bunu da Doğu ve Güneydoğu’ya giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Ertesi sabah 1 Nisan’da, 6 yaşındaki masum çocukların eline silah vererek, kaymakamlık ve valilikleri altüst ederler. Ben bunların ne kadar acımasız olduğunu bilirim. Bizim boynumuzu Kandil’in önünde eğdirtmeyin.” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, bazı ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak için Aydın’a geldi. Bakan Soylu’nun Aydın’daki ilk durağı, Söke ilçesi oldu. Soylu, Söke’deki düğün salonunda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarla kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Soylu’yu MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, AKP Aydın milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, ‘cumhur ittifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı AKP’li Mustafa Savaş, AKP İl Başkanı Ömer Özmen ve partililer karşıladı. Soylu’ya kent sakinleri de ilgi gösterdi. Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler, seçim otobüsünün üzerinden halkı selamladı.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NDA ZAAFİYET OLURSA…’

AKP Söke Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, buradaki konuşmasında, “Söke’de de birtakım şeyler kulağıma geldi” diyerek, şunları kaydetti:

“Eğer 2 ay içinde bu uyuşturucu satıcılarını anasından doğduğuna pişman etmezsem insan değilim. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. 2 ton esrar yakaladık. Avrupa’nın 18 ülkesinin 1 yılda yakaladığından daha fazlası. 1,5 ton eroin yakaladık. 2018 yılı boyunca 1 ton kokain yakalamıştık. Şimdi 2019’da bu rakam 2 ayda 1 tonu aştı. 260 ton bonzai yapacak malzeme yakaladık. Bizim çocuklarımızı zehirleyeceklerdi. Hırsızlık da son 1 yılda yüzde 50 azaldı. Bekçiler de geldi. Bakın PKK’lısınının, DEAŞ’lısının, FETÖ’cüsünün, hepsinin ayağına basıyoruz. 275 mafya örgütünü 2018 yılında çökerttik, bunun 10’u ulusal boyutaydı. Benim derdim şu; anneler, evlatlarını sabahleyin okula yolladığında gözü arkada kalmayacak. Sabah namazına giden amcalarımız, camiye huzurlu bir şekilde gidecekler. Şehitlerimiz dünyanın en değerli şehitleridir. Bu konularda biz çok önemli adımlar atıyoruz. İstim üzerindeyiz. 31 Mart akşamı ‘Cumhur İttifakı’nda bir zaafiyet olursa bunu da Doğu ve Güneydoğu’ya giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Ertesi sabah 1 Nisan’da, 6 yaşındaki masum çocukların eline silah vererek, kaymakamlık ve valilikleri altüst ederler. Ben bunların ne kadar acımasız olduğunu bilirim. Bizim boynumuzu Kandil’in önünde eğdirtmeyin. Sizden isteğimiz budur. Ne Söke ne de Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne Kılıçdaroğlu’nun adımını zafer naralarıyla attırmayın. Buraya Truva atı olarak geliyor, PKK’nın temsilcilerini taşıyor. Niyetleri Türkiye’nin hızını engellemek.”

‘BU MİLLET PRANGA KABUL ETMEZ, HEPSİNİ SÖKTÜK’

Aydın’ın, demokrasiye inanmış şehir olduğunu; bugün ziyaret edeceği Çakırbeyli Çiftliği’nin, Türkiye’nin tarihine çok önemli iz bıraktığını belirten Bakan Soylu, Adnan Menderes’e yetişemediğini; ancak oğlu Aydın Menderes ile çok yakın olduğunu kaydetti. Soylu, “Babasından, yapmak istediklerinden, ona yapılan zulümden bahsederdi. Bir daha göremeyecek olduğu babasına son bir kez sarılmasına nasıl izin verilmediğini ve o hasreti anlatırdı. Bu sohbetler sırasında ve hayatım boyunca hep şunu merak ettim. ‘Acaba yaşasaydı ne olacaktı?’ Bu ülkeye o zulmü yapmasalardı, Türkiye bir darbe alışkanlığını kazanmamış olsaydı, milletin demokrasi ahlakı bozulmasaydı, Türkiye kazandığı ivmeyle beraber kalkınmasını, gelişmesini sürdürseydi ne olacaktı? Herhalde 15 Temmuz’u yaşamazdık. Diğer darbeleri, 80’i, 71’i, 28 Şubat’ı, 27 Nisan’ı demokrasi dışı hiçbir müdahaleyi yaşamazdık” dedi.

‘ONLAR PKK’NIN, TERÖRÜN VEKİLİ’

Konuşmasında ‘millet ittifakı’na yönelik eleştirilerde de bulunan Bakan Soylu, “Bugün bir ittifak kuruyorlar. Onlar ‘millet ittifakı’ diyor. İçinde milleti görseydik biz de ‘millet ittifakı’ derdik. Biz içinde şer görüyoruz, ‘şer ittifakı’ diyoruz. Matruşka gibi birbirinin içine gizlenmişler. En dışta tanıdık, bildik partiler var; ama içlerinde HDP, onun içerisinde PKK, içlerinde FETÖ, onun içinde dün 27 Mayıs’ı, 71’i, 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yaptıranlar, Gezi’yi tezgahlayan ve Gezi’yi kumanda edenler var. Bugün bir ittifakla değil, bir organizasyonla karşı karşıyayız. HDP, PKK’nın siyasi koludur. Bizi ne kadar kınarlarsa kınasınlar, bize ne söylerlerse söylesinler. Onlar PKK’nın vekili, onlar terörün vekili. Kendileri itiraz etmiyorlar. ‘Biz PKK’nın vekili değiliz’ diye bir itiraz ortaya koydular mı? Şeref madalyası olarak onu taşıyorlar” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu’ya huzur getirdiklerini kaydeden Soylu, Aydın’a sadece 31 Mart seçimi için oy istemeye gelmediğini söyledi. Doğu ve Güneydoğu’da belediyelere atadıkları kayyumların başarılarının ortada olduğunu kaydeden Soylu, “Bize ‘Doğu ve Güneydoğu’yu kapattınız, buradan teröre yardım edemiyoruz; ama sizin kalbinize, büyükşehirlerinize girerek, belediyelerinize belediye meclisi üyesi atayarak, onların bedelini ödettireceğiz’ diyorlar” dedi.