Soylu’dan Barınamıyoruz eylemiyle ilgili açıklama: 4’ü ‘beni çok seven’ LGBTİ üyesi

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 10:41 am - Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı 5:25 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, artan kira ve yurt fiyatları nedeniyle barınamadıkları için nöbet başlatan öğrencilere tepki gösterdi. Soylu, ” Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. Bunların da 6’sının PKK/KCK, 6’sının MLKP, 5’inin TKKKÖ, 2’sinin TKP Kıvılcım, 1’inin FETÖ/PDY, 1’inin TKİP, 1’inin DKP, 4’ünün de ‘beni çok seven’ LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Barınamıyoruz Nöbeti’ni hedef aldı. Soylu “Yurt bahanesiyle 24 ildeki eylemlere 2243 kişi katıldı, bunlardan 310’u öğrenci. Bu öğrencilerin tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor. Bu öğrencilerin sol marjinal gruplarla ilişkisi olduğu belirlendi.” dedi.

Erdoğan ‘Gezi’ gibi dedi polis barınamayan öğrenci avına çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Didim Polis Moral Eğitim Merkezi’nde Toplumsal Olayları Müzakere Kursu açılış programında konuştu.

“SOL MARJİNAL GRUPLARA…”

Boğaziçi Üniversitesi’deki kayyuma karşı eylemleri hatırlatan Soylu, şöyle konuştu:

“Merkez kampüste 108 gözaltı yapmıştık. Bunların 101’inin Boğaziçi Üniversitesi ile hiçbir resmi, hukuki, öğrencilik veya mezuniyet bağı yoktu. Bunların da 79’u DHKP-C, TKP-ML ve diğer terör örgütlerinin üyesi olan kişilerdi. Bugüne dönelim, ‘Yurt bulamayan öğrenciler’ bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, mükerrerleri düşersek eylemlere 2 bin 57 kişi katıldı. Bunlardan 310’u öğrenci. Bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor. Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. Bunların da 6’sının PKK/KCK, 6’sının MLKP, 5’inin TKKKÖ, 2’sinin TKP Kıvılcım, 1’inin FETÖ/PDY, 1’inin TKİP, 1’inin DKP, 4’ünün de ‘beni çok seven’ LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi.”

“TUTTUKLARI RİTİM BİLE BİRBİRİNE BENZER”

Yıllardır üniversitelerde ve dışarıda özellikle Taksim Meydanı’nda bu ve benzeri grupların klişeleşmiş eylemler yaptığını söyleyen Soylu, şunları kaydetti:

“Üç veya dört harfli, yetmezse araya bir de tire koyar, beş yaparlar; kullanılan sloganlar birbirine benzer, pankartlarda kullanılan renkler birbirine benzer, söylemleri birbirine benzer, hatta slogan atarken tutturdukları ritim bile birbirine benzer. Çoğu ya öğrenci değildir ya da kayıt dondurmuş veya derslere girmeyen kişilerdir. Yıllardır aynı profiller… Ya devrimcidir ya halk hareketidir ya kurtuluş bilmem nesidir. Esasen tüm bu yapıların çıkış noktası, birkaç silahlı marjinal terör örgütüdür ve bu eylemler, bunların eleman devşirme ortamlarıdır. Bazen piknik organizasyonlarıyla bazen gençlik festivali adı altında, bazen konser organizasyonlarıyla eleman devşirme faaliyetlerini aralıksız sürdürürler ve sürekli olarak demokratik eylemlere, özgürlük alanına sızma girişimini sürdürürler.”

Erdoğan’dan “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere: Sözde öğrenciler, Gezi Parkı’nın başka versiyonu