İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan ‘İBB adaylığı’ sorusuna yanıt!

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 1:08 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 1:08 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘İBB’ye aday olacağı’ iddialarına ilişkin sorulan soruyu yanıtladı. Yerlikaya, “İstanbul için başkan adaylığı diye bir şey söz konusu değil” dedi.

Yerel seçimlere yönelik geri sayım sürerken AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayının kim olacağı halen gizemini koruyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, AKP’nin İBB adayı olacağı iddia edilmişti. Yerlikaya söz konusu iddialarla ilgili sorulan soruyu yanıtladı. Yerlikaya, adaylık gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) basın toplantısı düzenledi. Yerlikaya, toplantının ardından gündemdeki gelişmelere dair soruları yanıtladı.

“ADAYLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yerlikaya; İBB adaylığı ile ilgili sorulan soruya, “İstanbul için başkan adaylığı diye bir şey söz konusu değil” ifadeleriyle yanıt verdi.

FON VURGUNU

Futbolculara yönelik fon dolandırıcılığı konusunda Yerlikaya, “Yasa dışılık kokan bir mesele varsa orada biz de varız. Güzelim sporumuzun kirletilmesine müsaade etmeliyiz. Kendisini güç zehirlenmesi yaşayanların ensesine çökeceğiz” dedi.

FENOMENLER VE SUÇ ÖRGÜTLERİ

Fenomenler konusuna değinen Yerlikaya, “MASAK ve Hazine Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Konu hassas. Devletimizin gücünü onlara göstermekte kararlıyız” dedi. Bakan Yerlikaya, suç örgütleri konusunda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşunun 21 yıldır değişmediğini vurguladı.

TIKTOK AÇIKLAMASI

Öte yandan Yerlikaya, TikTok isimli sosyal paylaşım sitesine yönelik şunları söyledi:

“Altını çizmek istediğim bir başka konu ise Sosyal medya platformu olan TİK TOK ile ilgili. Bu platformda müstehcen içerikler oluşturan, Bu görüntülerle canlı yayın vasıtasıyla gelir sağlayan, Çevrimiçi çocuk istismarı barındıran içerikler üreten ve paylaşan hesap yöneticiler hakkında da işlem yapıyoruz. Bu kapsamda son 6 ayda Bu tür içeriklere sahip 1.332 hesap yöneticisinden 13’ü tutuklandı, 48’i hakkında adli kontrol kararı verildi, 14 şahsın ise sınır dışı işlemleri başlatıldı. Tespiti yapılan ve ilgili birimlerimize gönderilen 612 hesapla ilgili gerekli işlemler devam ediyor.”

Kaynak: TELE1