İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Halil Umut Meler’i ziyaret etti! “Hep birlikte sahip çıkmamız lazım”

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 12:23 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 12:36 pm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler‘i kaldığı hastanede ziyaret etti. Yerlikaya, “Büyük bir üzüntü içerisinde ama güçlü bir insan. Hep birlikte onun bu olay yaşanmamış gibi olması noktasında ona ve Türk hakemlerine sahip çıkmamız lazım” dedi.

Süper Lig’de Ankaragücü – Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’i İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaldığı Acıbadem Ankara Hastanesi’nde ziyaret etti. Yerlikaya hastanede Meler’in sağlık durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Yerlikaya yaptığı açıklamada gözaltıların devam edip etmeyeceğine dair “Görüntüler inceleniyor. Konusu suç olan başka tespitler var ise mutlaka gereği yapılacaktır” dedi. Yerlikaya, Hakem Umut Meler’in durumuna ilişkin şunları söyledi:

“Büyük bir üzüntü içerisinde ama güçlü bir insan. Ben hep birlikte onun bu olay yaşanmamış gibi olması noktasında ona ve Türk hakemlerine sahip çıkmamız lazım. Hepimiz hata yapabiliriz ama hatalarımızın bir daha olmamasını sağlaması için şiddet mi? Hayır”

Halil Umut Meler saldırısı sonrası RTÜK’ten yaptırım uyarısı

“ADALETE İNANIYORUZ”

Yerlikaya ayrıca şunları söyledi:

“Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maçta görev alan arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennimiz bir daha sporda hiçbir şekilde şiddettin olmaması. Dünyanın en popüler sporunda böyle enstanteneleri görmeyi hak ediyor muyuz biz? Hak etmiyoruz. Artık konu mahkemede. Mahkeme süreci devam ediyor. Adalete inanıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız hakemimizi ziyaretimiz sırasında telefonla aradı. Hakemimizle görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Süreci takip ettiğini söyledi. Kınadığı belirtti. Hakemimizin durumuyla ilgili de bilgileri aldı”

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu ile TFF yöneticileri de hastaneye geldi.

ALİ YERLİKAYA SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Ali Yerlikaya, Halil Umut Meler’e yaptığı ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Dün akşam MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda menfur bir saldırıya uğrayan hakemimiz Halil Umut Meler’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik.

Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan hakemimizle telefonda görüşüp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hakemimize, kıymetli ailesine ve Türk hakem camiasına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

NE OLMUŞTU?

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık akşamı 1-1 berabere kaldıkları Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yumrukla saldırdı, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelendi.

Maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile sahaya inen taraftarlar hakkında, “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” ve “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama” suçlarından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Ardından gözaltı işlemleri hastanede yapılan ve ilk ifadesi hastanede alınan Koca, Ankara Batı Adliyesi’ne sevk edildi. Hakeme saldırıda bulunan ve dün akşam saatlerinde gözaltına alınan K.Ç. ve Ş.Y.Ş. de Ankara Batı Adliyesine getirildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 2 kişi daha gözaltına alındı. Daha sonra adliyeye sevk edilen isimlerin tutuklanmasına karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yapan Büyükekşi, şunları kaydetti: “Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler’e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir.”

 

Kaynak: TELE1