Icardi Trabzonspor maçında oynayacak mı? Okan Buruk açıkladı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2024 Cuma 12:40 am - Güncelleme: 19 Ocak 2024 Cuma 12:40 am

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 4-1’lik Ümraniyespor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, Icardi’nin durumuna ilişkin, “İnanıyorum ki en kısa zamanda tekrar bizimle olacak. Olumlu ve pozitif döndü” dedi.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Ümraniyespor’u evinde 4-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

Maçın ardından sarı kırmızılı ekibin Teknik Direktörü Okan Buruk, takımın performansı, son 16 turu heyecanı ve eksik oyuncuların durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Buruk maç için, “Maç öncesi aslında düşündüğümüz, hem başlangıç 11’imiz hem devamındaki değişikliklerimiz istediğimiz gibi gitti. Bu olumlu. Bazı oyuncuları farklı mevkilerde denedik. Zaha’yı forvette, uzun bir süre kullandık. Barış sağ bekte oynadı. Birçok oyuncuyu kullanmaya çalıştık. Genç oyuncular girdi, keşke hepsini oynatabilseydik. Onlar da bizi çok sevindiriyor. Bir anlamda yarış var. Oyuncularımızı hazır tutmak istedik. Oyun içi değişiklikleri doğru zamanlamayla yaptık. Lig maçı için de kısa bir süre var. İstediğimiz gibi bitti. Sakatlık yok, çok şükür. Kazandık. Çok pozisyona girdik ama attığımız gol ile girdiğimiz pozisyon arasında fark var. Türkiye Kupası’nı kazanmayı hedefliyoruz. Çok önemli ve değerli bir kupa. En çok kazanan takımız. Hedefimiz tekrar kazanmak.” ifadelerini kullandı.

BURUK: “TAKIMI ÇOK FAZLA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Aynı zamanda son dönemde çıkan haberler için de konuşan tecrübeli çalıştırıcı, “Biz her şeyi planlıyoruz ama çok fazla dedikodu, yalan haberler var. Bir şekilde içerinin karıştırılmaya çalışılıyor. Net söylüyorum. Bizi karıştırmaya çalışıyorlar diyorum. Davinson’un sakatlığı, programı da belliydi. Bir sürü hikaye dolaştı. Aynı şekilde Icardi ve diğer oyuncularla ilgiliydi. Planladığımız Davinson’un kupa maçında süre alması ve sonra dönmesiydi. Bugün başladık. Bundan sonraki maçlarda kullanabiliriz.” dedi.

“ICARDI İNANIYORUM Kİ EN KISA SÜREDE DÖNECEK”

Mauro Icardi’nin dönüş süreci için ise Buruk, “Icardi’nin gözündeki kırık ve ayağındaki sakatlıkla birlikte program çizdik, dinlenme süresi verdik. Antrenmanları başladı. Bu sabah antrenmanını yaptı. Bundan sonraki süreçte hazırlayacağız, hem fiziksel hem ayağındaki yüzündeki sakatlıkla ilgili doktor görüşlerini söyleyecek. İnanıyorum ki en kısa zamanda tekrar bizimle olacak. Olumlu ve pozitif döndü.” sözlerini söyledi.

Okan Buruk, Galatasaray, Icardi, Trabzonspor, Icardi sakatlık

Mauro Icardi ve Okan Buruk

Galatasaray evinde rahat turladı: 4-1

Kaynak: TELE1