İbrahim Tatlıses gerçekten mağarada mı doğdu? Müze olarak hizmete açıldı yerel medya ‘reklam’ dedi

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 11:13 am - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 11:13 am

Türkücü İbrahim Tatlıses‘in doğduğu iddia edilen mağara AKP’li belediye tarafından restore edilip ziyarete açıldı. Yerel medyanın ulaştığı kaynaklar mağarada doğum iddiasını yalanladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destekçisi İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz gün Şanlıurfa Megri Megri söyledi. Tatlıses, AKP’nin çözüm süreci dediği açılım sürecinde de aynı şarkıyı Şivan Perver ile birlikte söylemişti.

Megri Megri ile tekrar gündem olan Tatlıses’in memleketi Şanlıurfa’da doğduğu söylenen mağara müze sıfatıyla ‘hizmete’ açıldı.

Şanlıurfa Valiliği ile AKP’li Haliliye Belediyesi arasında protokol yapılarak oluşturulan müze tartışma konusu oldu.

Şanlıurfa Olay’da yer alan habere göre, şarkıcının doğduğu ev restore edildi ve “İbrahim Tatlıses’in Büyüdüğü Mağara” ismiyle “müze” oldu. Haberde, bu mekana milyonlarca lira harcandığı hatırlatıldı.

Haberde, İbrahim Tatlıses ailesine yakın kaynakların, 1952 doğumlu olan Tatlıses’in orada dünyaya gelmediğini söylediği iddia edildi. 

Kaynaklar, hikayenin Tatlıses’in “Ayağında Kundura” türküsünü seslendirdiği zamanda üretildiğini belirtilerek, “İlk meşhur olurken reklamı olsun diye yaptılar. Reklam tutunca da devam ettiler” dedi.

“İYİ Kİ DE MAĞRADA DOĞMUŞUM”

Tatlıses, Şanlıurfa Polisevi’ndeki bir programda “mağarada doğmaktan son derece mutlu olduğunu” dile getirip, “Benim için mağara çok önemli. Vahiy mağaraya gelmiştir. Bunun için orayı restore edip yapıp turisti çekmeliyiz. Yani o doğduğum mağarayı görsün insanlar. Mağarada doğdum, iyi ki de mağarada doğmuşum, Ya orada doğmasam, sarayda doğsam kim bilir ne olurdu? Mağarada doğduğum için iftihar ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ve Tatlıses’ten bir eksik ‘Megri Megri’ performansı