İbrahim Seten hakkında hapis talebi

Yayın tarihi: 24 Mart 2021 Çarşamba 11:51 am - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 11:51 am

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’in şikâyeti üzerine gazeteci İbrahim Seten hakkında hapis talebiyle dava açtı.

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, gazeteci İbrahim Seten’in sosyal medya hesabından yaptığı 12 Aralık 2020 tarihli, “Kılavuzu şeytan olanın…” şeklindeki paylaşımı üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine açılan soruşturma tamamlandı.

Sözcü’den Fahrettin Öztürk’ün haberine göre, hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen İbrahim Seten’in bahse konu paylaşımı yaptığını kabul ettiği aktarıldı. İddianamede yer alan ifadesinde Seten, Dilmen’in ‘Şeytan’ lakabıyla tanındığını belirterek, Fenerbahçe’nin bir mağlubiyeti sonrası 30 yıllık bir spor gazetecisi olarak ‘mağlubiyetten sorumlu tuttuğu kişilere yönelik eleştiri sınırlarını aşmayan ve hakaret kastı olmayan bir cümle olduğunu söylediği’ kaydedildi.

Başsavcılıkça hazırlanan iddianamede, Seten’in paylaşımının, Dilmen’in ‘onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta’ olduğu belirtilerek, ‘hakaret’ suçunun oluştuğu kaydedildi. Bu suçun uzlaştırma kapsamında kaldığı ancak tarafların uzlaşmadığı belirtildi.

İddianamede İbrahim Seten hakkında, ‘Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

İbrahim Seten: FETÖ’cü iftirası atan Dilmen tek bir konuda haklı!