İbrahim Kalın’dan Boğaziçi açıklaması: Cumhurbaşkanının yetkisinin sorgulanması sağlıklı değil

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 11:06 am - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 11:06 am

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP’li rektör Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne atanması sonrası öğrencilerin protestoları hakkında konuştu. Kalın, “Tartışmanın Cumhurbaşkanının bir yetkisinin sorgulanması, bunun tartışmaya açılması noktasına getirilmesi, siyaset açısından da üniversite açısından da sağlıklı bir durum değil” ifadelerini kullandı.

AKP’li Kalın, Pazar akşamı CNN Türk’te katıldığı programda Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması sonrası öğrencilerin devam eden protestoları hakkında şöyle konuştu:

“Türkiye’de rektörlük seçimleri bir dönem denendi ancak bunun kendine göre birçok kusuru ortaya çıktı. Bugünkü modele geçilmesinin temel sebebi de üniversitelerdeki seçim sistemi tartışmalarını bir kenara koymaktı. Tartışmanın Cumhurbaşkanının bir yetkisinin sorgulanması, bunun tartışmaya açılması noktasına getirilmesi, siyaset açısından da üniversite açısından da sağlıklı bir durum değil.”

“WHATSAPP’I KAPATACAĞIM”

Kalın, son dönemde Whatsapp uygulamasının bilgi paylaşmasıyla ilgili endişelenen kullanıcıların farklı mesajlaşma uygulamalarını tercih etmesiyle ilgili de “Son birkaç gündür görüyorum ve çok haklı bir tepki. Ben de buna destek oluyorum. Ben de büyük ihtimalle kapatacağım WhatsApp’ı. Onay vermeyeceğim. Bir Avrupa vatandaşına sağladığı istisnayı bana neden sağlamıyor? Veya benden istediği şeyleri neden onlardan istemiyor?” dedi.