İBB’yi eleştirmek isteyen AKP’li başkan baltayı taşa vurdu

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2021 Pazartesi 1:34 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2021 Pazartesi 1:34 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçen ve 300 yeni otobüs alımı için onaylanan 1 milyar TL tutarındaki bütçe, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın krediyi onaylamaması nedeniyle 9 aydır bekliyor. AKP’li Osman Nuri Kabaktepe İBB’yi eleştirmeye kalkınca da CHP’li Cem Aydın Erdoğan’ın beklettiği krediyi hatırlattı.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe kendisine ait sosyal medya hesabından İBB’yi eleştirdi. AKP’li dönemde alınan Metrobüsün bozulmasını bahane ederek eleştiri oklarını yönelten Kabaktepe’ye cevap CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Cem Aydın’dan geldi.  Osman Nuri Kabatepe “Bu görüntüler Ordu Altaş TV canlı yayını sırasında çekildi. Boğazın güzel manzarasında bir yayın izletmekti amacımız ama üzülerek arıza yapan metrobüs ve çile çeken İstanbulluyu gösterebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Troller saldırıyor, vatandaş isyan ediyor, İmamoğlu’nun bulduğu kredi 9 aydır onay bekliyor

YANIT GECİKMEDİ

CHP İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Cem Aydın Kabaktepe’ye yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

– Sayın Kabaktepe, görevde olduğumuz 2 yıl boyunca Akp’nin otobüs borcu olan 750 milyon lirayı ödediğimiz gibi, yeni otobüsler için de ulusal ve uluslararası çalışmalarımız sürüyor. Hiçbir devlet bankasının CHP’li belediyelerimize kredi vermeye yanaşmadığını bildiğinizi umuyorum.

– Buna rağmen belediyelerimiz, 2 yıllık süreçte edindiği güven, istikrar ve akıllıca yönetim sayesinde Türkiye Cumhuriyeti iktidarının bizzat ulaşamadığı kadar düşük oranlarla yurtdışından kredi bulabiliyor. Tıpkı İBB’nin 300 adet otobüs için 1 milyar lira kredi bulduğu gibi.

– Ne yazık ki il başkanı olduğunuz partinin genel başkanı, yani Erdoğan bulduğumuz krediye aylardır onay vermeyip İstanbulluları mağdur etmeye devam ediyor. Bir tarafta vatandaşa hizmet, diğer tarafta hizmete engel siyaseti hız kesmeden sürüyor.

– Vatandaş bunların hepsini tek tek görüyor, anlıyor, yorumluyor. Telaşınıza hak veriyorum. İlk seçimde belediyelerimizin inşa ettiği bu akılcı, tarafsız, kontrollü yönetim biçimini bütün ülkemize kazandıracağız ve sizin hatalarınızı anlamanız için çok uzun yıllarınız olacak.