İBB’nin yıkmak istediği kaçak kafeleri AKP’li belediye ve bakanlık kurtardı

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 4:51 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 4:51 pm

İBB’nin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı Üsküdar sahildeki kaçak kafeler, AKP’li Üsküdar Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planı ile yasal hale getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar Salacak sahilinde meydanda bulunan kaçak durumdaki kafelerin yıkımı için işlem başlatmış, İstanbul 6. İdare Mahkemesi 25 Ağustos 2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, mahkemelik olan kafeler için Üsküdar Belediyesi plan değişikliği hazırladı. “Üsküdar Salacak Harem Doğal Sit Alanı” sınırları içinde kalan ve tescilli kültür varlıklarının bulunduğu meydanda faaliyet gösteren kafeler için hazırlanan plan değişikliği; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak 16 Mart itibariyle itirazlar için askıya çıkarıldı.
Üsküdar Belediyesi hazırladığı yeni plan çalışmasında kaçak kafelerin hizmete devam edebilmeleri için bulundukları alana “günübirlik tesis alanı” fonksiyonu verdi.

Böylece söz konusu alan, imar planlarına “meydan” ve “günübirlik tesis alanı” olarak işlendi.

İmamoğlu’ndan vahim açıklama! “Sadece bina güçlendirmek için İBB’nin 5 yıllık bütçesi lazım”