İBB’nin Türken Vakfı’na milyon dolarlık akışı ABD medyasında!

Yayın tarihi: 26 Haziran 2019 Çarşamba 4:13 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2019 Çarşamba 4:40 pm

TELE1 ve ABC Gazetesi Washington Temsilcisi Yılmaz Polat’ın duyurduğu, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin paraları AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızının ve akrabalarının başında olduğu Türken Vakfı’na aktarılıyor’ iddiaları ABD medyasına da yansıdı.

Milyon dolarlık Türken Vakfı gökdeleni, New York’ta yükseliyor

Ekrem İmamoğlu seçim sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin nasıl harcandığını gündeme taşımıştı. İddiaya göre İBB bütçesinden sadece Türkiye’deki vakıflara değil, yurtdışındaki vakıflara da para aktarıldı.

CHP, Tele1’in ‘Türken ABD Vakfı’ haberini ABD’ye sordu

Ensar Vakfi İle Türgev Vakfi’nın ortaklaşa ABD’de 2014 yılında kurduğu Türken Vakfi’nın New York Manhattan’da (menhetın) milyonlarca dolara yaptırdığı gökdelenin parası, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden geldiği öne sürüldü.

Ensar ve Türgev’in ABD’deki uzantısı Türken Vakfı’na milyonlar akıyor

Amerikan medyası, ABD IRS  (ay ar es) Vergi Dairesi’nin resmi kayıtlarına dayandırdığı haberinde, Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak ve yakın akrabalarının yönetim kurulunda olduğu Türken Vakfı’nına 45 milyon dolar bağış yapıldığı bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Vakfa 2015 yılında 24 milyon 460 bin 759 dolar

Ipanews’in (ay pi ey nivs) haberine göre Türken Vakfı’na 2016 ve 2017 yıllarında da ’43 milyon 680 bin 873 dolar para aktarıldığı belirtildi. Vakfa 2018 yılında yapılan bağış miktarı ise henüz formda yer almıyor.

Türken Vakfi’nın Yönetim Kurulu’nda AKP’li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak, Erdoğan’ın dayı oğlu Halil Mutlu, Haluk Gani, Ahmet Bayraktutar gibi Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip okulundan arkadaşları ile Ömer Faruk Albayrak ve Behram Turan gibi isimler yer alıyor.

Ensar Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bacaci, aynI zamanda Türken Yönetim Kuruluna da üye. ‘Turken 990 form’ vergi belgesinde, Vakfın Muhasebesini Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Yetim’in yaptığı belirtildi.