İBB’nin taksi teklifi 9’uncu kez UKOME’de reddedildi

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 2:35 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 5:55 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5000 taksi projesinin 1000 taksilik bölümü bugün UKOME’ye 9’uncu kez geldi. Daha önce 8 kez reddedilen taksi projesi 9’uncu kez reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), daha önce 8 kez reddedilen taksi sayısının artırılmasına ilişkin teklifini bugün 9’uncu kez Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına getirdi. Yeni taksi projesini hayata geçirmek isteyen İBB, proje kapsamında kent genelinde hizmet veren 17 bin taksinin sayısının artırılmasını, ilk etapta 5 bin yeni taksi plakasının İBB tarafından kiraya verilmesini hedefliyor. Bugünkü toplantıda bu teklifin 1000 taksilik bölümü oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile reddedildi.

Toplantıda Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun sözleri sosyal medyada gündem oldu. Aksu,”15 Temmuz’da köprülere ilk biz çıktık. Kızılay’ın stoğu bittiği, azaldığı zaman ilk önce taksici esnafı gidip kan veriyor” dedi.

Aksu “2.5 kilo altın bulundu İBB tarafından bir teşekkür edilmedi neden çünkü taksiciler hep karalanıyor. Ticari araçlarda doğum yapan hanımefendiler var. Hiç bu konuda taksiciler iyidir denilmedi. Arka sokakta taksici yolcu beklerken, ön sokakta yolcu taksiciyi bekliyor. 2-3 tane kötü taksiciyi medya alıyor PR çalışması yapıyor sektörü zedeliyor. 15 Temmuz’da köprülere ilk taksiciler çıktı. ifadelerini kullandı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, “Geçen gün taksilerin denetlenmesine ilişkin genelge yayınladı. İstanbul Valiliği de bir genelge yayınladı. Vatandaşlardan şikayet gittiğini söylüyor. Bunu görmek gerekiyor. 5 bin taksiye İstanbul’un ihtiyacı var. Sorumlu oy kullanılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“KAÇ KERE GEREKİYORSA GETİRECEĞİZ”

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar: Burası siyaset yapılacak yer değildir. Teknik bir açıklama yapacaksanız dinleyelim. Gelen şikayetlerin çoğu taksilerden. Biz topluma hizmet için görev üstlenmişler olarak, bu sorunu 8, 18, 28… kaç kere gerekiyorsa UKOME’ye getireceğiz” dedi.

MURAT ONGUN’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, “Kaliteli ve yeni taksi talebi, kasıtlı olarak üye dağılımı değiştirilmiş UKOME toplantısında Bakanlık yetkililerinin blok oyu ile 9. kez reddedilmiştir. İstanbulluların bilgisine” dedi.

Ongun sonrasında “Her ne kadar oylamaya yansımasa da, İstanbul’daki taksi sorunu artık Bakanlık yetkilileri tarafından da kabul ediliyor. İstanbul Liman Başkanı’mızın bu sözleri, sorunun sadece bir parçası olsa da son derece önemli;” diyerek şu videoyu paylaştı: