İBB’nin sağlık projesine AKP’den engel!

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 3:11 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 3:11 pm

İBB‘nin Bahçelievler’de yapmak istediği “Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü ve Tıp Merkezi” binası için AKP engel çıkardı. İBB Meclisi’nde çoğunluk oyuna sahip olan AKP Grubu, sağlık hizmeti sunulacak binanın yapımı için istenen plan değişikliğini kabul etmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Bahçelievler’de yapmak istediği, “Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü ve Tıp Merkezi” binası AKP’nin engeline takıldı. Söz konusu bina için istenen imar planı değişikliği teklifine, İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu hayır dedi.

İBB Meclisi dün, mülkiyeti İBB’ye ait Bahçelievler 488 ada 6 parselle ilgili olarak Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nün istediği imar planı değişikliği teklifini görüştü. Boş durumda bulunan ancak imar planlarında “katlı otopark” alanında kalan, 2 bin 450 metrekarelik arsa, “Belediye Hizmet Alanı ve Zeminaltı Katlı Otopark Alanı’na” alınması istendi. Teklifin 3 nolu plan notunda ise “Belediye Hizmet Alanı içerisinde İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’ne bağlı hizmet birimleri yer alabilir” denildi.

İBB Meclisi’nde çoğunluk oyuna sahip olan AKP Grubu, sağlık hizmeti sunulacak binanın yapımı için istenen plan değişikliğini kabul etmedi. Meclis kararına AKP Grubu özetle şunu yazdırdı:

“Bölgenin otopark ihtiyacının karşılanması gerekliliğinden meri plan fonksiyonu olan ‘Katlı Otopark Alanı’ fonksiyonunun muhafazası uygun olduğundan, meri plan şartlarının korunması uygun görülmüştür.”

İmamoğlu, Erdoğan’ın sözleriyle duyurdu… İBB personeline büyük zam

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN KRİTERİ

İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü yetkilileri, Bahçelievler’de yapılması planlanan hizmet binasına, Tozkoparan’da bulunan Tıp Merkezi’nin taşınacağını söyledi. Tozkoparan Tıp Merkezi’nin prefabrik bir binada bulunduğunu belirten yetkililer özetle şunları söyledi:

“Tozkoparan’daki Tıp Merkezi’ni, Sağlık Bakanlığının kriterlerini karşılamadığı için taşımak zorundayız. Sağlık Bakanlığı, iki katlı da olsa asansör olmasını şart koşuyor. Asansör olmadığı için 5 yıl geçici ruhsat verildi. Süre dolmak üzere. Bina prefabrik olduğu için asansör yapmak da mümkün olmuyor. Tozkoparan’a en yakın yer olduğu için Bahçelievler’deki araziyi istemiştik. Bizim hizmet alanımız bu bölge.”