İBB’nin projesine onay yok… AKP’li belediyenin projesini bakanlık yapacak

Yayın tarihi: 25 Şubat 2020 Salı 9:51 am - Güncelleme: 25 Şubat 2020 Salı 9:51 am

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. İmamoğlu’nun İstanbul için yapmak istediği üç yeni metro hattı için Hazine’den onay çıkmamıştı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro inşaatları için bulduğu yurt dışı kredilere Hazine onay vermezken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi.

Yürürlüğe giren kararda, “Şehir içi raylı ulaşım sistemleri, metrolar ve bunlarla ilgili tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine” ifadesi yer alırken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait “Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesi”nin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın üstlendiği bildirildi.

ANKARA METROSUNU DA BAKANLIK ÜSTLENMİŞTİ

Ulaştırma Bakanlığı daha önce de Melih Gökçek döneminde bir türlü tamamlanamayan Ankara’daki metro projesinin yapımını da üstlenmişti.