İBB’nin kullandığı arazi Erdoğan’ın imzasıyla ranta açıldı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 2:48 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 2:48 pm

Kartal’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ek binalarının bulunduğu arazi ticari konut ve resmi kurum alanına çevrildi.

Özelleştirme İdaresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ek hizmet binalarının bulunduğu Kartal’daki hazine arazisini ticaret konut ve resmi kurum alanına çevirdi.

Geçen mart ayında özelleştirme kapsamına alınan İBB Anadolu Zabıta Daire Başkanlığı’nın kullandığı Kartal Soğanlık Mahallesi 12637 ada 1 parsel için, Özelleştirme İdaresi yeni imar planları hazırlayarak cumhurbaşkanının onayına sundu. Hazırlanan Nazım İmar Planları ve Uygulama İmar Planları, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Söz konusu arazinin küçük bölümü ‘resmi kurum alanı’ olarak ayrılırken; D-100 kenarında kalan büyük bölümü ise ‘ticaret konut alanı’ olarak ayrıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı imar planlarına göre araziye, 17 katlı inşaatlar yapılabilecek. Söz konusu araziye daha önce Kartalspor için yeni stat yapılacağı iddia edilmişti. Söz konusu arazi daha önce de şehir parkı olarak planlanmıştı.

AKP içinde İBB kavgası