İBB’nin Gezici Kütüphanesi Kartal Kreşlerinde

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 1:56 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2021 Pazartesi 1:56 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait ‘500İG’ Gezici Kütüphane otobüsü, Kartal Belediyesi kreşlerinde eğitim gören öğrencileri ziyaret etti

Her yıl Kasım ayının ikinci haftası kutlanan ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nın yaklaşmasıyla birlikte Kartal Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortak bir etkinliğe imza attı. İstanbul’un dört bir yanında yaşayan vatandaşları kitapla buluşturmayı hedefleyen gezici kütüphane bu kez Kartallı miniklerle buluştu.

Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Atalar Merkez Çocuk Gelişim Merkezi ve Uğur Mumcu Çocuk Gelişim Merkezi’ne gelen kreş öğrencileri, sınıflarıyla sıraya girerek kütüphaneyi gezdi. Ardından eğitmenleri tarafından gezici kütüphanede bulunan çocuk kitapları Kartallı miniklere tanıtıldı.

Çocuk şarkıları eşliğinde yapılan etkinlik küçük öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Etkinlik sonunda öğrencilere İBB yetkilileri tarafından ‘Yuvamız İstanbul’ dergisi hediye edildi.

Bu yıl 8-14 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda kreş öğrencilerinin küçük yaşlardan itibaren kitaplarla tanışıp, okuma alışkanlığı edinmeleri hedefleniyor.