İBB’nin Adalar’da elektrikli araç projesine ret veren kaymakamın ‘yeşil top’ detayı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2020 Cuma 1:23 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 1:27 pm

AKP’nin ve üyelerinin sosyal medyadan 1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığı yeşil top uygulamasını devlet memuru olan İstanbul Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan’ın da profilinde kullanması dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal 1 Mayıs’ta sosyal medyada etik kurallara uyma vaadinde bulunanların, bunu profillerine yeşil nokta koyarak deklare etmelerini istedi. Takip eden günlerde, daha önceden yaptıkları pek çok saldırgan ve etik dışı paylaşımla gündeme gelen bu yeşil noktalı hesaplar AKP MYK’sında da eleştirilere neden olunca AKP geri adım attı.

Adalar Kaymakamlığı’ndan İBB’nin kararına engelleme

MYK sonrası Mahir Ünal bu uygulamaya son verdiklerini açıkladı.

AKP’nin ve üyelerinin Twitter’dan 1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığı yeşil top uygulamasını devlet memuru olan İstanbul Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan’ın da profilinde kullanması dikkat çekti.

Kaymakam, “Mustafa Ayhan, “Bir kaymakam profiline neden yeşil top koyar? akp ilçe başkanı mısın sen akp kampanyasına katılıyorsun?” diye eleştirildi.

AKP’DEN ADAY OLMUŞTU

Öte yandan; İstanbul Adalar Kaymakamı Mustafa Ayhan, 2015 yılında AKP’den Aksaray Milletvekili Aday Adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti.