İBB’nin açıkladığı vefat sayısı yine Sağlık Bakanlığı’nı geçti!

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 10:32 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2020 Pazartesi 10:34 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, bugün kent genelinde 201 kişinin bulaşıcı hastalıktan hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise bugün ülke genelinde 153 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs tablosuna ilişkin verilerde yeni hasta ve koronavirüs kaynaklı can kaybı sayısı her geçen gün artarken tabloya ilişkin tartışmalar sürmeye devam ediyor.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün (22 Kasım) sadece İstanbul’da 186 kişinin bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın verileriyle Sağlık Bakanlığı’nın verilerinin uyuşmamasına tepki gösteren İmamoğlu, “Ben şimdi ne yapayım yani; susayım mı, yutkunayım mı?” dedi.

Bugün ise İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından açıklanan veriler bakanlık tablosu ve İBB verileri arasındaki farkı bir kez daha gözler önüne serdi. İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı verilerine göre bugün kentte toplam 442 kişi hayatını kaybetti; bulaşıcı hastalık kaynaklı ölüm sayısı 201 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı ise, bugünkü ülke genelinde koronavirüs kaynaklı ölüm sayısını 153 olarak açıklamıştı.