İBB’den uzaktan eğitime erişim desteği

Yayın tarihi: 1 Ekim 2020 Perşembe 10:35 am - Güncelleme: 1 Ekim 2020 Perşembe 10:36 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), uzaktan eğitimde internet ve bilgisayar sorunu yaşayan öğrencilere destek için Belnet şubeleri kurdu.

İBB, uzaktan eğitimde internet ve bilgisayar sorunu yaşayan öğrencilere destek için kentin 21 ilçesinde hizmet veren 35 Belnet şubesi kurdu.

Öğrencilere uzaktan eğitime erişimi imkanı sağlayan şubelerde hijyen ve sosyal mesafe kurallarına da dikkat ediliyor. Aynı anda 328 öğrenci uzaktan eğitime bağlanma ve derslerini takip etme imkânı elde ettiği şubelerde, eğitimlerde ihtiyaç duyulan kulaklıklar da bir başkasının kullanmaması ve öğrencilerin her gelişinde aynı kulaklığı kullanabilmesi için öğrencilere hediye ediliyor.

Belnet’lerin yanı sıra Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı iki Gençlik Ofisi de internet hizmeti sunmaya başlayacak. Sarıyer Gençlik Ofisi ve Kütüphanesi ile Büyük İstanbul Otogarı’nda yer alan İBB Gençlik Ofisinde uzaktan eğitimini sürdürebilecek.

Çalışma kapsamında, 37 noktada verilen hizmetin kentin uzak noktalarına da ulaştırılması düşünülüyor. Kasım ayından itibaren Mobil Belnet Otobüsleri’nin merkeze uzak köy ve mahallelere giderek hizmet kapasitesinin büyütülmesi ve aynı anda 344 öğrencinin internetle buluşturulması planlanıyor.

İBB Belnet hakkında detaylı bilgiye, 09:00 – 16:30 saatleri arasında Belnet şubelerinden ya da belnet.ibb.istanbul adresinden ulaşılabilir.