İBB’den Martı kurucusuna yanıt

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 9:55 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 9:55 am

Haber: tele1.com.tr

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı Murat Ongun, Martı TAG’in kurucusu Oğuz Alper Öktem’in 2 bin 500 uygulama tabanlı yeni taksinin kabul edilmesine ilişkin söylemlerine yanıt verdi.

İstanbul’da UKOME toplantısında, 2 bin 500 uygulama tabanlı yeni taksi taşımacılığı teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Uygulama kapsamında hizmete girecek 2 bin 500 yalnızca İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamalarıyla hizmet vererek yoldan yolcu alamayacağı, ödemelerin kredi kartı ve İstanbulkart ile alınacağı aynı zamanda taksi renk ve tasarımının yolcuların dijital taksileri edebilecek şekilde yapacağı açıklandı.

AKP Meclis çoğunluğunu kaybetti, UKOME’de taksi teklifi kabul edildi

Martı TAG’in kurucusu Oğuz Alper Öktem, X hesabından uygulama tabanlı yeni taksi taşımacılığına tepki gösterdi. “Ulaştırma Bakanlığı’nın 5 yıllık inadı bitti. İBB kazandı. Vatandaş kaybetti.” ifadesini kullandı.

Öktem şöyle devam etti:

“Bugün İBB’nin kanuna aykırı, İstanbulluyu daha da mağdur edecek yeni 2.500 “sadece appler için taksi” ihalesine onay çıkıyor. Vücuda giren mikrobun çözümü daha çok mikrop diyorlar. Daha büyük rant ile taksi sorunu çözülecekmiş. Yazık memleketime, yazık. Buğra Gökçe ve Gürkan Akgün, hakkında onlarca usülsüzlük iddiası olan Bitaksi’nin sahibi Nazım Salur’a resmen rant için İstanbul’u peşkeş çekiyor. Daha mücadelemiz yeni başlıyor.”

ONGUN’DAN YANIT: İTİBAR EDİLMEMESİNİ ÖNEMLE RİCA EDERİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Danışmanı Murat Ongun’dan Öktem’e yanıt geldi. X hesabından yazan Ongun, şu ifadelere yer verdi:

“2500 adet yeni, Uygulama Tabanlı Taksi konusunda kamuoyunu yanıltmaya yönelik bilgiler veren şahıslara itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Şu an itibariyle lisans şartlarını sağlamış ve lisans almış 1 değil 3 adet firma vardır. Başvuru yapmış ve değerlendirme aşamasında olan da 3 adet firma daha vardır.

Not: İBB, hiçbir kişi ya da kuruluşa “kıyak” yapmaz. Kendisine “kıyak” yapılmasını isteyen “uyanıklara” da fırsat vermez.”

Kaynak: HABER MERKEZİ