İBB’den Katar’a, Arapça ‘Kanal İstanbul’ göndermesi: Bazıları endişe duyabilir…

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 10:45 pm - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 10:49 am

Kanal projesine yakın arazilerin Katarlılara satılmasıyla ilişkili olarak İBB’den, Kanal İstanbul projesine dair Arapça bir mesaj yayınlandı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medyadan paylaştığı Arapça mesajda, “Bazıları endişe duyabilir: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul’dan çekildi” dedi. Mesaj, kanal projesine yakın arazilerin Katarlılara satılmasıyla ilişkilendirildi.

İstanbul Boğazına alternatif deniz geçişi için yapılması planlanan Kanal İstanbul projesiyle ilgili tartışmalar sürerken İBB’den ilginç bir açıklama geldi.

Tapu sorgulamaya Katar yasağı geliyor! İşte o genelge…

Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Twitter’dan yaptığı Arapça açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin projeden çekildiğini tekrarladı.

Ongun’un, İBB’nin projeden çekilmesini Arapça olarak paylaşması ise Katarlılar’ın Kanal İstanbul projesine verdiği destekle ilgili olduğu düşünülüyor.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki dönemde İBB-Ulaştırma Bakanlığı-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan ve mahkemelik olan ‘Kanal İstanbul işbirliği protokolü’nden çekildiklerini açıklamıştı.

Erdoğan’ın ‘Kanal İstanbul’ ısrarının nedeni belli oldu!

İmamoğlu 23 Aralık 2019 itibarıyla bakanlıklara konuyla ilgili yazı gönderildiğini belirtmişti.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre ise Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza, Kanal İstanbul projesinin yapılacağı alandan 44 dönüm arazi satın almıştı.

Arazilerin satın alınmasıyla ilgili yapılan haberlerin ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir genelge yayınlayarak belediyelerin tapu sorgusu yapmasını engellemek istemişti.