İBB’den İstanbul Evi açıklaması! “Masrafları sponsorlar karşıladı”

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 12:16 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 12:16 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, İBB ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açılması hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris’in ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” açıldı. İstanbul’da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Oyunları’nın tanıtımı ve 2036’daki Olimpiyat Oyunları adaylığı için açılan İstanbul Evi’nde resepsiyon düzenlendi.

AKP’ye yakın isimler İstanbul Evi’nin haftalık kirasının 249 bin Euro olmasına tepki gösterdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun söz konusu paylaşımlar sonrası açıklama yaptı. Ongun “Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. ” dedi.

İmamoğlu Paris’teki ‘İstanbul Evi’nin açılışında en büyük hayalini anlattı

Murat Ongun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Paris’teki ‘İstanbul Evi’ ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ