İBB’den kartını kaybeden 65 yaş üstü vatandaşa akıl almaz uygulama

Yayın tarihi: 22 Aralık 2023 Cuma 8:49 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma 9:18 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kartını kaybeden 65 yaş üstü bir kadın, 153 beyaz masayı arayarak  kayıp bildirimi yaptı. Beyaz Masa yetkilisi, Gayrettepe’ye giderek 80 lira ücret karşılığında kartını yenileyebileceğini söyledi. Ancak, yaşlı kadına Gayrettepe’de, kayıp bildirimine rağmen kartı bir kez kullanıldığı için 1250 lira ceza ödemesi gerektiği bildirildi.

İstanbul’da yaşayan 65 yaş üstü bir kadın vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından verilen ve ücretsiz ulaşım hakkı sağlayan ‘İstanbul Kart‘ını kaybetti.

Yurttaş, kartını kaybettiğini ‘153 Beyaz Masa’ ekiplerine telefon aracılığıyla ulaşarak bildirdi.

İBB Beyaz Masa yetkilisi, Gayrettepe’deki Metro binasındaki birime giderek 80 lira ücret karşılığında kartını yenileyebileceğini söyledi.

1250 LİRA CEZA

Kanser hastası yaşlı kadın Gayrettepe’deki İBB biriminde bir sürpriz ile karşılaştı. Kartı bir kez kullanıldığı için 1250 lira ceza ödemesi gerektiği, yoksa kartı yenilenmeyeceği bildirildi. Yaşlı kadın, “Ben kartımı kaybettiğimi belediyeye bildirdim. Bulan bir kez kullandıysa ben ne yapabilirim. Banka bile bildirimden sonra yapılan kredi kartı işlemlerini geçersiz sayıyor. Bir kere kullanıldığı halde 1250 lira nasıl bir cezadır” diye itiraz etti.

Gayrettepe’deki görevli, ‘Yapacak bir şeyimiz yok. Ya bu bin 250 lirayı ödersiniz ya da kartı alamazsınız’ deyince,  itirazını bu kez beyaz masaya da iletti.

Vatandaş, usulsüz kullanıma engel olunması amacıyla çağrı hattına yaşadığı durumu bildirdiğini söylese de yetkililerden olumlu bir yanıt alamadı.

Beyaz masa’dan, ‘Usülsüz kullanım tespit edildiği’ iddiasıyla bin 250 lira para cezasını ödemesi gerektiğini bildirildi.

Tele1.com.tr’ye ulaşan yurttaşın, “1-59116315378” numaralı başvurusuna İBB’den verilen yanıt şu şekilde:

“Başvurunuz incelenmiştir. İlgili kartınızın usulsüz kullanımı tespit edildikten sonra kullanıma kapatıldığı görülmektedir.

Usulsüz kullanım bedelini ödeyerek yeni kart başvurusunda bulunabilirsiniz.

Farklı bir işlem sağlanamamaktadır.”

Vatandaşa İBB tarafından gönderilen SMS.

İBB’den üç ‘İstanbulkart’ müjdesi

Kaynak: TELE1