İBB’deki AKP grubundan CHP’ye ayrı AKP’ye ayrı karar

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 2:42 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 2:44 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubu, Büyükçekmece Belediyesi’ne vermediği aynı türdeki imar planı değişikliğini Şile Belediyesi’ne verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun veto ederek bir kez daha görüşülmesi için Meclis’e geri gönderdiği Büyükçekmece sahilindeki imar planı değişikliği ile Şile sahilindeki 46 bin metrekareden büyük arazinin imar planı değişikliği tekliflerini görüştü.

TEKLİFTE NE İSTENİYORDU

AKP İBB Meclis grubu, İmamoğlu’nun veto ettiği, Büyükçekmece’deki Albatros Parkı olarak bilinen yerle ilgili plan değişikliği teklifi konusunda kararında ısrar etti. Değişiklik teklifi, AKP grubunun karşı çıkması nedeniyle İBB Meclisi tarafından kabul edilmedi. AKP grubunun ısrarına tepki gösteren CHP’li meclis üyeleri, AKP’li Şile Belediyesi tarafından gönderilen aynı türdeki plan değişikliği teklifine evet denmesinin büyük bir çelişki olduğunu vurguladı.

İBB Meclisi’nde AKP’li üyenin cemaat savunmasına CHP’den tokat gibi cevap

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros Parkı’nın, kendi belediyelerine ait olan turizm tesis alanından denize kadar olan alan olduğunu, plan değişikliği istedikleri yerin Albatros Parkı olmadığını, bir zamanlar üzerinde turistik tesisler olan alanla ilgili olduğunu söyledi. Söz konusu arazinin 1965-1980 yılları arasında Büyükçekmece Belediyesi tarafından kamulaştırılan bir alan olduğunu belirten Akgün, eskiyen tesisleri yıkıp kaldırdıklarını, plan değişikliği ile Büyükçekmece Belediyesi’ne gelir elde etmek istediklerini savundu.

Akgün’ün ve diğer CHP’li üyelerin açıklamamaların rağmen yapılan oylamada, AKP Grubu ilk kararında ısrar etti ve teklif kabul edilmedi.

AKP’Lİ ŞİLE BELEDİYESİ’NE “EVET” DENİLDİ

Büyükçekmece Belediyesi’nin teklifinden sonra Şile Belediyesi tarafından gönderilen imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Konuyla ilgili olarak söz alan CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı, “CHP’li bir belediyeden gelen en ufak öneriyi reddediyorsunuz. Sonra diyorsunuz ki ‘Biz engelleme yapmıyoruz.’ Hadi canım kimse inanmaz buna” dedi.

İBB Meclisi’nde AKP’li üyenin cemaat savunmasına CHP’den tokat gibi cevap

Şile Belediyesi’nin plan değişikliği istediği yeri satacağını iddia eden Balyalı daha sonra şunları söyledi:

Bu Meclis’te aylardan beri Büyükşehrin gayrimenkul satışlarına karşı çıkan, İBB’nin mallarını mülklerini yeşil alana, alan benzer hiçbir konuda CHP’li hiçbir belediyenin isteklerini yerine getirmeyen AK Parti, Şile Belediyesi’nin teklifine evet diyor.”

Konuyla ilgili söz alan İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol, oldukça büyük olan arazinin küçük parsellere bölünerek satılabilmesi için, belediyenin kaynak üretebilmesi için imar düzenlemesi yapıldığını açıkladı. Akyol, Büyükçekmece Belediyesi ile Şile Belediyesi’nin tekliflerinin birbirinden çok farklı olduğunu da sözlerine ekledi.

İBB Meclisi’nden AKP ve CHP arasında ‘damat’ tartışması

Konuşmalardan sonra yapılan oylamada Şile Belediyesi’nin istediği imar planı değişikliği, AKP grubunun oylarıyla Meclisin onayından geçti.