İBB’de yönetim değişti, 4 haftada 8 puan kaybeden Başakşehir’in liderliği sallantıda

Yayın tarihi: 28 Nisan 2019 Pazar 2:29 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2019 Pazar 2:34 pm

Spor Toto Süper Lig’in lider takımı İstanbul Başakşehir, son haftalarda kötü bir dönemdem geçiyor. Geçen hafta Çaykur Rizespor’la sahasında berabere kalan Başakşehir, bu hafta da düşme potasının hemen üzerinde yer alan Göztepe’ye 2-0 mağlup oldu.

Başakşehir’in son haftalarda yaşadığı kayıplar, puan durumunda hemen arkasında bulunan Galatasaray için eş-liderlik kapısını araladı. Pazartesi günü oynanacak Konyaspor maçından galibiyetle ayrılması halinde Galatasaray ile Başakşehir’in puanları eşitlenecek, sarı-kırmızılı ekip averajla lider olacak.

Rıdvan Dilmen: Başakşehir ile Galatasaray’ın şampiyonluk şansı eşit

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de, turuncu mavililerin Göztepe karşısında mağlup olmasının ardından NTV’deki %100 Futbol programında yaptığı yorumda, “Şampiyonluk yüzdelerine bakacak olursak Başakşehir ile Galatasaray yüzde 40, Beşiktaş yüzde 20. Artık Başakşehir ile Galatasaray’ın şampiyonluk şansı eşit şartta. Beşiktaş, şansını %20’lere kadar çıkarttı” dedi.

Başakşehir, son beş haftada sadece tek bir galibiyet elde etti ve toplamda 10 puan kaybetti. Başakşehir’in puan kaybının büyük bir bölümü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın AKP’den CHP’ye geçtiği 31 Mart seçimlerinden sonra gerçekleşti.

Başakşehir, ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa’ tezahüratları eşliğinde yıkıldı

“İmamoğlu mazbatayı aldığından beri Başakşehir maç kazanamıyor”

Futbolseverler tarafından ‘herhangi bir taraftar gücü olmamasın rağmen siyasi müdahaleler, dış desteklerle’ ligin zirvesine taşınmakla sık sık eleştirilen Başakşehir’in yerel seçim sonrasında yaşadığı puan kayıpları sosyal medyada da gündem oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Adama, derneklere, kişilere, vakıflara ve cemaatlere hizmet işi bitti” sözlerine gönderme yapan bazı taraftarlar, Başakşehir’in de İBB’den aldığı yardımlar ve desteğin sona ermesinin ardından puan kaybetmeye başladığını iddia etti. İmamoğlu, Başakşehir’in Beşiktaş karşısında 2-0 mağlup olduğu maçı stattan izlemişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da, Başakşehir’in son mağlubiyetinin ardından “İmamoğlu mazbatayı aldığından beri Başakşehir maç kazanamıyor. Tebrikler Göztepe” tweetini paylaşmıştı.