İBB’de otopark yerine villa projesi AKP’nin oylarıyla geçti

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:10 am - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:10 am

Kuzey Marmara Otoyolu’nun kenarında bulunan ve imar planına göre otopark olan arazi İBB Meclisi’ndeki AKP Grubunun oylarıyla villa alanına çevrildi.

İstanbul Çekmeköy’de 16 bin metrekarelik arazinin imar planı İBB Meclisinde çoğunluktaki AKP oylarıyla değiştirildi. Bölgedeki otopark alanını villa alanına çeviren değişiklik teklifinde “Otopark alanına ihtiyaç olmadığı” gerekçesi dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Çekmeköy Kuzey Marmara Otoyolu kenarında bulunan yaklaşık 16 bin metrekarelik arazi için istenen imar planı değişikliği teklifini görüştü. Çekmeköy 3328 parsel ile 118 ada 4 parselleri kapsayan alanda, yürürlükte bulunan imar planlarında belirlenen büyüklükte otopark alanına ihtiyaç olmadığı gerekçe gösterilerek yapılan teklif, AKPi meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

OTOYOLU KAYDIRAN ARSA

Söz konusu arazinin sahipleri, arazilerinin bir kısmından geçen Kuzey Marmara Otoyolu’nun kaydırılmasını sağlamış, konuyla ilgili haber 2016 yılında basına yansımıştı.

OTOPARK GİTTİ VİLLA GELDİ

Daha önce otoyolu kaydıran arsa için istenen yeni imar planı değişikliği ile ilgili olarak, İBB Şehir Planlama Müdürlüğü Meclise gönderdiği değerlendirme yazısında özetle şöyle denildi:

“Parselleri etkileyen otopark alanının yaklaşık 1385 metrekarelik kısmının 2 kat yapılaşma koşullu konut alanına alındığı düzenlemenin, daha önce Meclis Kararı ile reddedilen düzenleme ile benzer olduğu görülmektedir. Söz konusu düzenleme üst ölçekli plan kararlarını etkilememekle birlikte otopark alanının bir kısmının konut alanı olarak düzenlenmesi plan bütünlüğü içerisinde teknik donatı alanının azaltıcı, yapı ve nüfus yoğunluğunu arttırıcı olduğundan alt ölçekli imar planı kararlarına aykırı nitelik taşımaktadır”.

Planlama Müdürlüğünün olumsuz görüşüne karşın, isten değişiklik, AKP grubunun oylarıyla kabul edildi. CHP ve İyi Parti grupları değişiklik teklifine ret oyu verdi.