İBB ve valilikten kar alarmı!

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 3:19 pm - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 7:01 pm

İstanbul’da kar yağışı etkisini sürdürürken İBB saat vererek uyardı, İstanbul Valiliği ise kar yasaklarını açıkladı.

İstanbul’da sabah erken saatlerden itibaren aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışının akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Valiliği’nden peş peşe uyarılar geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 17.30’dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışının yasaklandığını duyurdu.

İstanbulluları da sosyal medya hesabından uyaran Yerlikaya, “18.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim” paylaşımını yaptı.

İMAMOĞLU’NDAN DA UYARI GELDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da benzer uyarı geldi. İmamoğlu, “17.20’de başlayıp gece boyu yoğun bir kar yağışı yaşayacağız. Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyle özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum. Tüm ulaşım hatlarında ek seferler koyduk. Lütfen özel aracınızı değil toplu taşımayı kullanınız” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN BİR UYARI DAHA GELDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından vatandaşlara bir kez daha seslendi. Meteorolojinin turuncu kodlu uyarıda bulunduğunu belirten Yerlikaya, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz 19 Mart Cumartesi günü (yarın) İstanbul için turuncu alarm verdi. 03.00-06.00 arası kar, 06.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da kar yağışı başladı

Meteoroloji’den 10 il için kar yağışı uyarısı