İBB ve Meteoroloji uyardı! İşte il il hava durumu!

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 7:37 am - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 7:37 am

Meteoroloji tarafından birçok il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yapıldı. İBB’den yapılan uyarıda ise İstanbul’da hava sıcaklığının 6 derece düşeceğini ve sağanak yağmurun etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun bölgesinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege, Trakya ile Kocaeli, Sakarya ve Düzce’nin kıyı kesimleri, Zonguldak çevreleri ve Adana’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Aydın’daki fırtına minareyi uçurdu

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalarak yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’nin kuvvetli yağış ve rüzgar uyarılarında ise şöyle denildi:

* Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın iç kesimleri, Çanakkale’nin güney, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in güneyi, Aydın ve Muğla çevreleri, Kocaeli, Sakarya, Düzce’nin kıyı kesimleri, Zonguldak çevreleri ve Adana’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

* Güney Ege ile Batı Akdeniz’in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Batı Akdeniz’in batısı ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/sa) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İBB DE UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından “İstanbul’da hava sıcaklığının 6 derece birden azalmasıyla birlikte öğle saatlerine kadar aralıklarla sağanak yer yer kuvvetli yağış beklenmekte olup, İBB ve İSKİ’ye bağlı ekipler görev başında olacaktır. Olağanüstü durumlarda ALO 153’ten bize ulaşabilirsiniz” mesajını paylaştı.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevreleri ile Çanakkale’nin güneyi ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE 15°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güneyinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL 13°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 10°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KOCAELİ 15°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güney Ege’de (İzmir’in güneyi, Aydın ve Muğla çevreleri) yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin güneyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) olması bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR 8°C, 18°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AYDIN 13°C, 24°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 18°C, 23°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların güneyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 13°C, 23°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz’in doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana’nın iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz’in batısı ile Antalya’nın doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) olması bekleniyor.

ADANA 17°C, 29°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 19°C, 24°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY 15°C, 27°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 9°C, 22°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 10°C, 21°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 8°C, 18°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 12°C, 23°C
Parçalı bulutlu

SİVAS 8°C, 22°C
Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde Düzce’nin kıyı kesimleri ile Zonguldak çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 8°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 13°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında gece saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 9°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 16°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜMÜŞHANE 8°C, 24°C
Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı

SAMSUN 16°C, 25°C
Parçalı bulutlu

TOKAT 11°C, 23°C
Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı

TRABZON 15°C, 24°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 3°C, 19°C
Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı

KARS 2°C, 18°C
Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı

MALATYA 7°C, 26°C
Az bulutlu ve açık

VAN 9°C, 23°C
Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 12°C, 28°C
Parçalı bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP 13°C, 27°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 14°C, 26°C
Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 17°C, 31°C
Az bulutlu ve açık