İBB Sözcüsü Ongun’dan Altun’a ‘trol’ yanıtı: ‘İçinde zeka parıltısı barındırmayan…’

Yayın tarihi: 5 Şubat 2021 Cuma 7:24 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2021 Cuma 7:24 pm

İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Altun’un “troll” çıkışına yanıt verdi. Ongun, “Birisi kabahatini örtmek için yine içinde zeka numunesi barındırmayan bir metot seçmiş. Vasatlığın resmini çizeni gülerek izliyoruz” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Twitter paylaşımının altından ‘seküler görünümlü’ birçok kişiden hükümete destek mesajları paylaşıldığı görüldü. Bu profillerin araştırılması sonucunda, hesapların sahte olduğu ortaya çıktı. “farkobVEVO” adlı Twitter kullanıcısı, “buyernetwork” sitesinden profil fotoğraflarının alındığını ve sahte hesaplar açıldığını tespit etti.

“VASATLIĞIN RESMİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “laiklik” ile ilgili tweetini alıntılayarak, başörtüsü gibi konulara ilişkin destekleyici mesajlar atan troll hesaba dikkat çekti. Hesapla hiçbir alakalarının olmadığını ifade eden Ongun, “Trol ordumuz olmadığı gibi, bugün açılan ve bizle ilişkilendirilen sahte hesaplarla hiçbir ilgimiz mevcut değildir. Birisi kabahatini örtmek için yine içinde zeka numunesi barındırmayan bir metot seçmiş. Vasatlığın resmini çizeni gülerek izliyoruz” dedi.