İBB Şehir Tiyatroları yedi yeni oyunla sezonu açıyor

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 11:15 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 11:15 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni sezon repertuvarını, Kadıköy’de bulunan Müze Gazhene’deki sahnesinde tanıttı.

Sezon programı tanıtan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, bu sezonun sloganının “Kaldığımız yerden, yeniden” olduğunu kaydederek Eylül ayında sezonun başlayacağını söyledi.

SEZON BOYUNCA 10 OYUNUN PRÖMİYERİ YAPILACAK

Şehir Tiyatroları yeni sezonda 10 yeni oyunun prömiyerinin gerçekleştirecek.

Geçen sezon prömiyerleri yapılan “Zehir”, “Kısraklı Kadın”, “Geçit”, “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi”, “Melek” ve “Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin” oyunları sahnelenecek. Bunun yanı sıra yeni sezon 10 yeni oyunun prömiyeri yapılacak. Bu 10 oyunun 7’si ise Eylül ayında sahnelenecek.

Ergen’in verdiği bilgiye göre bu oyunlar şunlar: “Yaftalı Tabut”, “Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık”, “Antigone”, “Hayat Der Gülümserim”, “Kutlama”, “İfigenya”, “Veba”, “Öldün, Duydun mu?”, “Herkes Sihirbaz Olacak (Çocuk Oyunu)” ve “Beşamelli Tavuk” isimli oyunların prömiyerlerinin gerçekleşeceğini ifade etti.

Şehir Tiyatroları ayrıca “Gypsy”, “Bando Müzikali” ve “Suikastçılar” müzikallerini yeni sezonda seyirciyle buluşturacak.

ÇOCUK VE GENÇLER İÇİN OYUNLAR OLACAK

Şehir Tiyatroları yeni sezonda genç seyircileri için “Moby Dick”, çocuk seyircileri için “Bekçi ile Postacı”, “Herkes Sihirbaz Olacak” oyunlarını sahneye taşıyacak.

Yeni sezonun diğer bir başlığı da “Klasikler” olacak. Şehir Tiyatroları bu başlık altında “Cadı Kazanı”, “Galileo”, “Yatak Odası Komedisi” ve “Maviydi Bisikletim” oyunlarını sahneleyecek.

Yeni sezonda ayrıca “Şehir Yazarları Arıyor” adıyla bir proje gerçekleştiren Şehir Tiyatroları, genç yazarların yazdığı oyunlar arasından seçilen “Veba” adlı oyunu seyirciyle buluşturacak.