İBB seçimleri öncesi kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan TRT’ye çıkarılmıştı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:16 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:19 pm

Seçim öncesi ortaya atılan iddialar 2019'daki İBB seçimi öncesi yaşananları hatırlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart'taki zaferi 'usulsüzlük' iddiası ile iptal edildi. AKP'liler 'Hiçbir şey olmasa da bir şeyler' olduğunu belirterek oyların çalındığını öne sürdü.

YSK, İstanbul'da sadece İBB Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Aynı sandığa atılan oylarda ilçe belediyeleri için verilen oylar geçerli sayılırken İBB için verilen oylar geçersiz sayıldı.

İmamoğlu'nun 23 Haziran'daki zaferinden önce Abdullah Öcalan'ın mektubu AA tarafından servis edildi. Bir akademisyen vasıtasıyla yayımlanan mektupta Öcalan, Kürtlere seçimlerde 'tarafsız kalma' çağrısında bulundu. Öcalan'ın çağrısının ardından TRT, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'a mikrofon uzattı.

Ağabeyinin mektubu sorulan Osman Öcalan, "Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” dedi.

Konuşmasında CHP'yi suçlayan Osman Öcalan, Kürtlerin Abdullah Öcalan'ı dinleyeceğini ileri sürdü. Osman Öcalan, "CHP Kürtlere yakın olmadı. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesaba dahi katmadılar” dedi.

İktidarın İmralı hamlelerine rağmen Ekrem İmamoğlu, tekrarlanan seçimi 800 bin oy farkla kazandı.


" />

Tanzimat dönemi şairlerimizden Muallim Naci, ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ der. Yani, “İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır.” Toplumların hafızasının zayıf olmasından en çok yararlanalar da siyasetçiler oluyor genellikle. Bir süre sonra, daha önce söylediğinin tam tersini söyleyebiliyor. Ya söylediklerini unutuyor ya da toplumun unutmasına güveniyor.

14 Mayıs seçimlerine günler kala ‘İmralı’ yine Türkiye’nin gündeminde. AKP iktidarının PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmesi için bir heyet gönderdiği iddia edildi. İktidar cephesi bunu yalandı. Kısa bir süre sonra İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Öcalan ile görüşmesi için bir yargıcın gönderildiğini söyledi. Adalet Bakanlığı da Akşener’in iddiasını yalanlayarak İmralı’ya ‘teknik ekip’ gittiğini açıkladı. Bakanlık, “Çatılarda oluşan hasarı incelemek amacıyla ekip görevlendirildi” ifadelerini kullandı.

Seçim öncesi ortaya atılan iddialar 2019’daki İBB seçimi öncesi yaşananları hatırlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart’taki zaferi ‘usulsüzlük’ iddiası ile iptal edildi. AKP’liler ‘Hiçbir şey olmasa da bir şeyler’ olduğunu belirterek oyların çalındığını öne sürdü.

YSK, İstanbul’da sadece İBB Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Aynı sandığa atılan oylarda ilçe belediyeleri için verilen oylar geçerli sayılırken İBB için verilen oylar geçersiz sayıldı.

İmamoğlu’nun 23 Haziran’daki zaferinden önce Abdullah Öcalan’ın mektubu AA tarafından servis edildi. Bir akademisyen vasıtasıyla yayımlanan mektupta Öcalan, Kürtlere seçimlerde ‘tarafsız kalma’ çağrısında bulundu. Öcalan’ın çağrısının ardından TRT, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’a mikrofon uzattı.

Ağabeyinin mektubu sorulan Osman Öcalan, “Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP’nin hiçbir projesi yoktur” dedi.

Konuşmasında CHP’yi suçlayan Osman Öcalan, Kürtlerin Abdullah Öcalan’ı dinleyeceğini ileri sürdü. Osman Öcalan, “CHP Kürtlere yakın olmadı. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesaba dahi katmadılar” dedi.

İktidarın İmralı hamlelerine rağmen Ekrem İmamoğlu, tekrarlanan seçimi 800 bin oy farkla kazandı.

 

Vefa semt adı kaldı! Muharrem İnce: Ben vefasız biri değilim. Beni aday yapan birinin karşısına geçmem