İBB, öğrenciler ve dar gelirliler için kent lokantaları açıyor

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 1:54 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 1:54 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrenciler ve dar gelirli çalışanlara ucuz yemek tüketmeleri için kent lokantaları açıyor. İlk lokanta Çapa’da, ikinci lokanta ise Bağcılar’da açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşın ucuz yemek yemesi için harekete geçti. Halkın sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemek tüketmeleri için açılacak lokantaların ilki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 17 Haziran’da Çapa’da açılacak. Kent lokantalarının kısa sürede İstanbul’un birçok semtinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan ‘Kent Lokantaları’, dar gelirli İstanbulluların özellikle öğrenci ve emekçilerin günlük yemek masrafına destek olmak için hizmetlerine başlıyor.

ÇALIŞANLAR KADIN OLACAK

Kadın istihdamı konusunda tarihinde ilkleri yaşayan İBB, Çapa Kent Lokantası’nda kadın personel istihdam edecek. 10 kişilik kadrosunun tamamı kadınlardan oluşacak. Dar gelirlinin günlük yemek masrafını hafifleten proje, aynı zamanda kadınlara da iş imkanı sunacak.

500 KİŞİ YEMEK YİYEBİLECEK

İBB Lojistik Destek Merkezi’nin hijyenik mutfaklarında, deneyimli aşçılarca özenle hazırlanan dört çeşit yemek her gün kent lokantalarında İstanbul halkına sunulacak. Dileyen herkes, tabldot usulü servis edilecek öğünleri uygun fiyatlarla alabilecek. 12.00-20.00 arası hizmete verecek Çapa Kent Lokantası’nda günde 500 kişi yemek yiyebilecek.

BAĞCILAR’DA DA AÇILACAK

Kent Lokantası’nın ikincisi Bağcılar’da açılacak. Açılışa hazır hale gelen Bağcılar Kent Lokantası, kısa bir süre sonra Bağcılar Meydanı’nda hizmet vermeye başlayacak. İBB, İstanbul’a yeni kent lokantaları kazandırmak için hazırlıklarını da sürdürüyor. İlerleyen süreçte şehrin farklı noktalarında açılacak Kent Lokantaları, İBB güvencesiyle uygun fiyatlı yemekleri İstanbullularla buluşturacak.

İmamoğlu: Sesimiz savaş isteyenlerin sesini sıkı sıkı bastırsın