İBB öğrenci yurtlarına başvuru şartları neler, yurtların ücreti ne kadar?

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 2:26 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 2:29 pm

İBB öğrenci yurtlarına başvuru, 22 Ağustos itibarıyla açıldı. Geçen sene ilk kez açtığı yurtlarla üniversite öğrencilerine barınma hizmeti sunmaya başlayan İBB öğrenci yurtları için başvuru şartları merak edildi. Peki, İBB öğrenci yurtlarına başvuru şartları neler, yurtların ücreti ne kadar?

İBB yurtları başvuruları, 22 Ağustos itibarıyla erişime açıldı. 3 yurtta 622 öğrenci kapasitesiyle başlayan İBB yurt hizmetleri, yeni yurt binalarının açılmasıyla bu yıl 10 yurtta devam edecek. Haberlerin ardından İBB öğrenci yurtları başvuru şartları, öğrenciler tarafından merak edildi. Peki, İBB öğrenci yurtlarına başvuru şartları neler, yurtların ücreti ne kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmak için çalışmalarını hızlandırdı. Avcılar’da iki ve Beyoğlu Örnektepe’de bir yurt ile üniversite öğrencilerine hizmet veren İBB; Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Bayrampaşa, Şişli, Eyüpsultan, Ümraniye ve Maltepe ilçelerinde de yurt açacak. Yeni 7 yurtla birlikte geçtiğimiz yıl 622 öğrencinin barınmasına olanak sağlayan İBB, yatak kapasitesini 2 bin 800’e çıkaracak.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular online olarak yapılacak.

İBB yurt başvuruları başlıyor!

İBB YURT BAŞVURU SAYFASI

Web sitesinde başvuru ekranı 28 Ağustos gece 23:59’a kadar açık olacak.

15-21 Eylül tarihleri arasında (5 iş günü) asil listede yer alan öğrenciler, 23-29 Eylül (5 iş günü) tarihleri arasında ise yedek listedeki öğrenciler 09.00-19.00 saatleri arasında İBB yurtlarına kayıt yaptırabilecekler.

Belirtilen tarihlerin dışında gelen ya da web sitesinde belirtilen kayıt evraklarını eksik teslim edenlerin kayıtları alınmayacak.

İBB öğrenci yurtları başvuru şartları neler?

Öğrencinin T.C. vatandaşı olması,

Öğrencinin ön lisans ve lisans öğrencisi olması,

Öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumunun İstanbul il sınırları içinde yer alması,

Devlet üniversitesinde veya %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olması,

Ailesinin İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması.

YURT ÜCRETLERİ

Geçen yıl olduğu gibi bu dönemde de sabah ve akşam yemeği imkânı olacak. Yurtların bu yıl ücreti ise kahvaltı ve akşam yemeği dahil 950 TL olacak.

KYK’da kalan tıp öğrencisi: Kendimi batık bir esnaf gibi hissediyorum