İBB Meclisi’nde CHP, AKP’ye İstanbul’da ‘1500 TL’ye kiralık ev bulma’ görevi verdi

Yayın tarihi: 23 Kasım 2022 Çarşamba 1:46 am - Güncelleme: 23 Kasım 2022 Çarşamba 1:49 am

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), kira yardımının üç katına çıkarılması teklifi İBB Meclisi’nde AKP ve MHP tarafından revize edilerek kabul edildi. Cumhur İttifakı, kira yardımı için bin 500 TL’lik yasal üst sınır şartı getirdi. CHP’li Tarık Balyalı ise bunun üzerine AKP’lilere İstanbul’da bin 500 TL’ye kiralık ev bulma görevi verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre; İBB Meclisi’nde, İstanbul genelinde önlenmeyen hızla yükselen konut piyasası şartları göz önünde bulundurularak bağımsız birimde yaşayan ev sahiplerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirlediği kira bedelinin 3 katını ve toplam 18 ayı yardım edilmesi önerildi.

Ayrıca, kiracıya da bakanlığın rakamının 3 katını ve 12 ayı, evinde yaşamayan ev sahiplerine de kira bedelinin iki katını ve toplam 18 ayı geçmemek üzere İBB bütçesinden karşılanmak üzere kira yardımı yapılması teklif edildi.

AKP ve MHP revizeleriyle teklife bin 500 TL’lik yasal üst sınır getirilerek kabul edildi.

BİN 500 TL’LİK YASAL SINIR

Meclis’te tartışmalara neden olan kararın ardından CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da yasada kira yardımının üst sınırının bin 500 TL olduğunu hatırlatarak “Muhammet beyin bu konudaki iyi niyetine teşekkür ediyoruz. İstanbul’da evinden çıkacaklar için bin 500 TL’ye ev bulma görevini de Muhammet beye veriyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuyla ilişkin sosyal medyada kira yardımının bin 500 TL’den 4 bin 500 TL’ye çıkaracak teklifin reddedilmiş olduğunu duyurdu.

Subaşı “Kentsel dönüşüm için tahliye edilecek konutlarda kira yardımını bin 500 TL’sından 4.500 TL’sına çıkaracak teklif, İBB Meclisinde AKP grubu oylarıyla reddedildi. İstanbul’daki kirası bin 500 TL’lik evlerde kendileri otursunlar!” paylaşımında bulundu

Beş büyük ilde kiralar 10 bin liraya dayandı!