İBB, kadına şiddet uygulayan zabıtanın işine son verdi

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 4:33 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 4:33 pm

Taksim’de seyyar satıcılar ile zabıta arasında çıkan kavgada sivil giyimli bir erkek kadına uçan tekme ile saldırmıştı. Saldırgan erkeğin İBB zabıtası olduğunun netleşmesinin ardından zabıtanın işine son verildi.

Tezgahını kaldırmak istedikleri seyyar satıcılar ile zabıta arasındaki kavganın görüntülerinde, kimliği belirsiz bir erkeğin bir kadına uçan tekme ile saldırdığı görülmüştü. Sosyal medyada kadına tekme atan kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıtası olduğu iddia edilmişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun ise, açıklama yaparak “Sivil giyimli şahsın İBB ile herhangi bir ilişkisi tespit edilirse en ağır cezai işlem uygulanacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Ongun, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaparak zabıta destek birimi personelinin işine son verildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ongun şu ifadeleri kullandı:

“Taksim’de görev tanımına aykırı şekilde davranan ve bir kadına şiddet uygulayan zabıta destek birimi personelinin iş akdine son verildi. Hiçbir İBB personeli kamu hizmeti yapmanın sorumluluğu dışında hareket edemez. Kadına yönelik şiddet de İBB yönetimimizin kırmızı çizgisidir.”

Zabıtanın kadına uçan tekme attığı iddiası hakkında İBB’den ilk açıklama