İBB işçilerine yandaş sendika baskısı!

Yayın tarihi: 12 Nisan 2019 Cuma 4:28 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2019 Cuma 4:28 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işçilerinin hükümete yakın sendikaya üye olmaya zorlandıkları iddia edildi. İddiaları dillendiren CHP’li Barış Yarkadaş “İmamoğlu’nu görevi devraldığında mali ve siyasi baskı altına almayı amaçlıyorlar” dedi.

İmamoğlu da yaptığı konuşmada iddiayı dile getirerek “İBB çalışanlarına sesleniyorum. Gönlünüzü rahat tutun. 16 milyon İstanbulluya hizmet dönemi başlatacağız. Başımızın üstünde yeriniz var. Bana hizmet etmeyeceksiniz, İstanbulluya hizmet edeceksiniz. Bu güzel kentin güzel insanlarına hizmet edeceksiniz. Başka hiçbir şeye kulak asmayın,” dedi. sendika

HAK-İŞ BASKISI

İBB’deki ‘zoraki sendikalılaştırma iddiaları’ ile ilgili açıklama yapan CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan çok sayıda emekçi, HAK – İŞ sendikasına üye olmaya zorlandıklarını belirtiyor. AKP belli ki; giderayak 8900 işçiyi HAK – İŞ’e üye yaparak İmamoğlu’nu görevi devraldığında mali ve siyasi baskı altına almayı amaçlıyor. Takip ediyoruz… AKP’nin İBB’deki sendika taktiği, İmamoğlu’nu büyük bir mali yükle karşı karşıya bırakmayı amaçlıyor. Düne kadar işçilerin sendikal haklarına göz yuman AKP’nin birden bire sendikayı hatırlaması hayli manidar..İşçi kardeşlerimiz rahat olsun; CHP kimsenin hakkını yedirmez zaten,” dedi.