İBB ile bakanlık sosyal medyada atıştı: 311 gün sonra yanıt, takdire şayan!

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 1:18 am - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 1:21 am

İBB onay süreci uzayan metro projesi için “Dökümanlarda eksiklik var” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı ağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile sosyal medyada atıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı 2022 yatırım programına alınmayan ve onay süreci geciktirilen Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı projesiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü konuyla ilgili “Değerli İBB;
‘Onaylamıyorlar’ dediğiniz Beylikdüzü-Sefaköy Metrosu için yapmanız gerekenler” başlığıyla bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda İBB’den, “Sondaja Dayalı Zemin Etüt Raporu, Jeolojik Plan ve Kesit Kesin Projeleri, Deprem Etüt Raporu, Mimari Kesin Projeler, Kazı-Destek Sistemleri ve Diğer Teknik Projelerin Hazırlanması” istendi.

Müdürlük daha sonra “İBB İş yapmak istiyorsa; Genel Müdürlüğümüz tarafından onaylanıp Cumhurbaşkanlığımızca yatırım programına alınmış, ihalesi 4 yıl önce yapılmış, aynı hatta paralel Mahmutbey-Esenyurt hattında çalışmalara başlamasının önünde hiçbir engel yok” paylaşımını yaptı.

İmamoğlu isyan etti! Bana ders vermeye kalkmasınlar akıllarını başlarından alırım

“311 GÜN SONRA YANIT VEREBİLMENİZ TAKDİRE ŞAYAN”

İBB de müdürlüğe söz konusu paylaşımı alıntılayarak yanıt verdi ve “12 Mart 2021’de gönderdiğimiz ön fizibilite ve proje onay talep yazımıza tam 311 gün sonra yanıt verebilmeniz gerçekten takdire şayan” denildi. İlgili hattın tüm projelerinin hazır olduğu belirten İBB paylaşımda “Yeter ki İstanbulluları cezalandırma ve ayrımcılık politikasından vazgeçin” ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU İSYAN ETMİŞTİ

Öte yandan İmamoğlu İncirli – Sefaköy – Beylikdüzü metrosunun yapımının kimse tarafından engellenemeyeceğini belirterek, “Projeler hazır, yatırımcılar hazır, finansmanı hazır. Ama bir imza eksik. Neden?” diye sormuştu.

Bakanlıktan İmamoğlu’na metro yanıtı

Konya’ya var, İstanbul’a yok! İmamoğlu’ndan Erdoğan’a büyük tepki! “Neden hala imza yok”