İBB Başkan adaylığı iddiası Sarıgül’ü kızdırdı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 3:05 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 3:11 pm

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Mart 2024’te yapılacak yer seçimlerde CHP’nin Mustafa Sarıgül‘ü İBB adayı olarak düşündüğünü öne sürdü. Sarıgül “Bunu parti içinde kim dillendiriyorsa bilsin ki CHP’ye iyilik yapmıyor” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi sonrası CHP’de ‘değişim’ sesleri yükselirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere kadar partinin başında olacağı iddia ediliyordu. Gelişmeler sonrası toplanan CHP Parti Meclisi’nden (PM) kurultay kararı çıktı. Olağan kongre için planlanan tarihin ekim ayı ortası olduğu belirtildi.

Partide İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da değişim taraftarı. CHP’nin başına geçmek istediği belirtilen İmamoğlu dün ‘değişim’ talebini yineleyerek değişen MYK’ya gönderme yaptı ve “Değişim tek kurulla olmaz” dedi. İmamoğlu liderlik içinse “Görev almaktan çekinmem” mesajını verdi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık ise Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için “Kemal Bey’le ipleri koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül’ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı” iddiasında bulundu.

Işık Twitter’dan şöyle yazdı: “Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi değişim talebi karşılıksız kalınca Kemal Bey’le ipleri koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül’ü gösterme fikrini dillendirmeye başladı. Sana Söz belediyeleri de kaybedeceğiz!”

Sarıgül’ün partisi TDP, CHP ile birleşme kararı aldı

‘KİM DİLLENDİRİYORSA CHP’YE İYİLİK YAPMIYOR’ 

Işık, daha sonra Sarıgül’ün kendisini arayarak şunları söylediğini paylaştı: “Şu ana kadar bana gelen böyle bir şey olmadı. Ama şimdiden söyleyebilirim ki benim açımdan böyle bir adaylık söz konusu değil, olamaz da. Ben geri dönüp bakmam! Ayrıca bunu parti içinde kim dillendiriyorsa bilsin ki CHP’ye iyilik yapmıyor.”

Kılıçdaroğlu hakkında çarpıcı iddia! “Bir daha aday değilim”