Hyundai ve Genesis’ten baş döndüren elektrikli otomobil planı

Yayın tarihi: 5 Mart 2022 Cumartesi 1:00 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 2:27 pm

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, değişen dünyaya ayak uydurma konusunda son derece istekli görünüyor. Bugüne kadar elektrikli araç konusunda birçok önemli yatırım yapan şirket, bundan sonraki yatırımları içinse, hız kesmek bir yana vitesi hepten arttırmanın derdinde.

Şirket adına bir açıklama yapan Hyundai Motor Company CEO’su Jaehoon Chang, Hyundai’nin amacının 2030 yılına kadar toplam 17 yeni modelde tam elektrikli araç üretmek olduğunu ve bu sayede elektrikli araç pazarında %7’lik bir Pazar payına ulaşmak istediklerini söyledi.

 

Hyundai

Eğer Chang’in söylediği orana ulaştığını kabul edersek, bu yılda 1,87 milyon adet elektrikli araç satışı manasına geliyor. Tabi bunların hepsi Hyundai çatısı altında piyasaya sürülen araçlar olmayıp, bir kısmı Genesis markası altında üretilecek.

Bilindiği üzere Hyundai, 2015 yılına kadar lüks otomobillerini Genesis modeliyle piyasaya sürmekteydi. Ancak bu modelin fazlaca talep görmesi ve git gide ayrı bir marka olarak algılanmasıyla birlikte fırsatı gören Güney Koreli teknoloji devi, 2015 yılının sonlarından itibaren Genesis’i ayrı bir marka olarak piyasaya sürmeye başladı.

İşte bugünlerde bu hamlesinin meyvelerini toplamaya başlayan Hyundai, 2030 yılına kadar bu iki markası için 79 milyar dolarlık devasa bir bütçe ayırdı ve bu bütçenin tamamı da elektrikli araçların üretimi ve yazılımsal desteği için kullanılacak.

Kripto para borsaları tarihi bir sınavdan geçiyor!