Hyundai uçan arabalar için tarih verdi: 2030

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 12:02 am

Hyundai Avrupa operasyonları birimi CEO’su Michael Cole tarafından yapılan bir açıklamaya göre uçan arabalar giderek kalabalıklaşan metropol kentlerde önemli bir ulaşım türü olacak. Hyundai karmaşık trafiği uçan araçlarla azaltmak istiyor.

Bazı küçük markalar yüksek hedefler belirleyebiliyor. Bu nedenle inandırıcılıkları diğerlerine göre biraz daha az diyebiliriz. Fakat Hyundai gibi devasa bir markanın uçan araçlar hakkında proje açıklaması büyük önem taşıyor. Bu firma söylediği neredeyse her şeyi yerine getiriyor.

uçan arabalar

 

Açıklamanın detaylarına bakıldığında 2030 yılına kadar şirketin her yere uçan araçlar göndereceği ifade ediliyor. Yani sadece 9 yıl içerisinde firma bu teknolojiyi daha fazla yaygınlaştıracak. Hava kirliliği ve elektrikli motorların yükselişi bundaki en önemli etken olarak görülüyor. Fosil yakıtlı motorların tarihe gömülmesi için büyük bir fırsat olduğu Hyundai tarafından ifade edildi.

Hyundai robotik parça üretmeye başlayacak: Transformers araçlar

Uçan araçlar konusunda Uber gibi markaların da bazı çalışmaları var. Bu nedenle Hyundai birçok rakibe sahip olacak. 2030 yılına kadar bu tür araçların trafiği rahatlatması böyle bir rekabet ile mümkün olabilir.