Hyundai, skandal bir haberle gündemde

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 3:36 pm

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’ın, Amerika’nın Alabama eyaletinde çocuk işçi çalıştırdığı ortaya çıktı.

Güney Kore’nin önde gelen otomobil üreticilerinden Hyundai, skandal bir haberle gündemde. Reuters’ün dün yayınladığı çarpıcı bir haber, şirketin çocuk işçi çalıştırdığı gerçeğini ortaya çıkardı. Söz konusu olay, Amerika’nın Alabama eyaletinde yaşandı.

Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre SMART LLC adını taşıyan metal presleme fabrikasında Hyundai için çalışan işçilerin arasında çocuklar da yer alıyor. Üstelik bu çocuklardan bazıları sadece 12 yaşında. SMART LLC, Güney Koreli otomobil üreticisinin SUV model otomobilleri için parça üretiyor. Dahası SMART LLC’nin sahipleri arasında Hyundai de var ve şirketin en büyük hissedarlarından biri.

Hyundai

 

Güney Koreli teknoloji devi, Reuters’un bu iddialarını cevapsız bıraktı, fakat haberin yayınlanmasının ardından kısa bir açıklama yayınladı. Şirket bu açıklamada hiçbir fabrikalarında yasa dışı işçi çalıştırılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Öte yandan SMART LLC, Reuters’un bu iddialarını kesinlikle kabul etmediklerini açıkladı ve iddiaları yalanladı. Ancak konu hakkında kendilerine yöneltilen soruları detaylı bir şekilde cevaplamaktan kaçındı.

Bildiğiniz gibi teknoloji dünyası çocuk işçi çalıştırma suçlamalarıyla sık sık bir arada anılıyor. Özellikle Çin’de şirketlerin çocuk işçi çalıştırılmasına göz yumduğu sık sık gündeme geliyor. Ancak bu olayın Amerika’da yaşanmış olması, Güney Koreli otomobil üreticisinin başını epey ağrıtabilir.

Marvel iki yeni Avengers filmi duyurdu